Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Airbus A380 a aterizat la Frankfurt, unde va fi supus mai multor teste de rutina

Airbus A380 a aterizat la Frankfurt, unde va fi supus mai multor teste de rutina

Cel mai mare avion de pasageri din lume, Airbus A380, a aterizat cu bine la Frankfurt. Este prima sa vizita pe un mare aeroport international, unde va avea de trecut o serie de teste necesare obtinerii certificatului de omologare.Super Jumbo a aterizat fara probleme, cu trei minute inainte de ora prevazuta.

Pentru acest test, constructorul european Airbus a decis sa schimbe aparatul, dupa ce aeronava numarul 1 a inregistrat o crestere a temperaturii la unul dintre motoare. Asa ca aparatul Airbus cu numarul 4 este cel care a facut o aterizare reusita la Frankfurt, astazi, in locul numarului 1. Cele doua avioane sunt perfect identice. Dupa 410 ore de zbor si 210 curse test, o crestere a temperaturii la un motor este ceva normal, a explicat conducerea Airbus. Dupa 8 ore de teste, aeronava care a aterizat la Frankfurt va decola maine spre Toulouse, Franta, unde se afla si sediul Airbus. A380 va trece astazi prin toate procedurile aeroportuare de rutina, printre care imbarcarea si debarcarea pasagerilor, a bagajelor, alimentarea cu kerosen. Aceste teste fac parte din procesul de obtinere a omologarii pentru A380, proces inceput in aprilie, la Toulouse, si care va dura un an. Super jumbo, cel mai mare avion de pasageri din istoria aviatiei civile, poate transporta intre 555 si 840 de persoane, cu 40 la suta mai mult decat Boeing 747. Numarul mare de pasageri al acestei aeronave este marea provocare pentru aeroporturi, avionul fiind singurul dotat cu doua punti, pe toata lungimea sa. Aeroportul din Frankfurt isi testeaza astazi si structura de debarcare, construita astfel incat sa permita coborarea sau urcarea simultana a pasagerilor la cele doua etaje ale avionului, pe pasarele.

Realitatea TV

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1059 ori