Air France-KLM are pierderi de 35 milioane euro pe zi

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 00:11
1254 citiri
Air France-KLM are pierderi de 35 milioane euro pe zi

Grupul Air France-KLM are pierderi de 35 milioare euro pe zi din cauza haosului creat de norul de cenusa, un sfert din totalul pierderilor inregistrate de transportatotorii aerieni europeni, a declarat luni directorul executiv al grupului, Pierre-Henri Gourgeon.

"Situatia este extrem de urgenta. Milioane de pasageri sunt blocati in lumea intreaga. In cateva zile, mai mult de 60.000 de zboruri au fost anulate in intreaga Europa.

Transportul aerian european in totalitatea lui pierde 150 de milioane de euro pe zi si azi ne aflam in cea de-a cincea zi.

Air France-KLM reprezinta impreuna un sfert, adica 35 milioane de euro pe zi. 500.000 de angajati directi si de trei ori mai multi angajati indirecti sunt, in fapt, in ajunul unui somaj tehnic total", a declarat luni Pierre-Henri Gourgeon.

Potrivit acestuia, in absenta datelor precise despre densitatea eventualelor particule si in absenta unor experiente suficiente pentru a deduce riscul asupra motoarelor avioanelor, Air France cauta o abordare pragmatica bazata pe rezultatul zborurilor-test.

"Obiectivul comun al mai multor companii aeriene si state europene este sa valideze, prin numeroase zboruri si inspectii la sosire, absenta riscurilor pe rutele care ar permite o reluare progresiva a traficului.

Azi (luni, 19 aprilie, n.r.) au loc mai multe zboruri mediu si lung-curier, fara pasageri comerciali (platitori): 7 dintre ele sunt deja lansate in Franta si ar trebui sa permita validarea culoarelor aeriene spre sud, Amsterdam si alte directii", a mai spus Pierre-Henri Gourgeon.

Seful Air France-KLM a precizat, totodata, ca mai multe zeci de zboruri au fost efectuate in Europa si nicio anomalie nu a fost raportata.

"Atunci cand autoritatile care participa la aceste experimente vor acumula destule evidente, vor avea posibilitatea sa decida utilizarea acestor rute pentru transportul pasagerilor", a mai spus Gourgeon.

El a mentionat ca, luni, 13 zboruri lung-curier se indreapta spre Franta si vor ateriza in provinicie, iar alte 5 zboruri cargo se vor indrepta spre Paris-Charles de Gaulle. Air France a programat 7 zboruri lung-curier din provincie, 6 de la Toulouse si unul din Pau.

De asemenea, marti, 20 aprilie, Air France intentioneaza sa efectueze 17 zboruri cu calatori sau chiar mai multe daca aceste coridoare devin operationale. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#air france, #klm, #pierderi, #nor, #cenusa , #Franta