A patra banca din Franta vrea sa renunte la 4.500 de posturi

Marti, 13 Mai 2008, ora 12:24
1330 citiri
A patra banca din Franta vrea sa renunte la 4.500 de posturi

Grupul financiar Caisse d'Epargne, a patra banca franceza dupa active, va renunta la 4.500 de posturi in urmatorii patru ani, dupa ce un proiect de lege al Parlamentului francez va permite tuturor bancilor din Franta sa distribuie produsul de economisire "Livret A", detinut pana de curand doar de trei banci - Credit Mutuel Group, La Banque Postale si Caisse d'Epargne.Reforma demarata de autoritatile franceze survine ca urmare a unui ultimatum dat de Comisia Europeana, in urma plangerilor primite de la o serie de banci importante din Franta, impotriva unor avantaje competitive incorecte ale celor trei rivale.


Una dintre consecintele acestei reforme va fi reducerea comisioanelor bancilor care distribuie produsul, ceea ce va afecta businessul Caisse d'Epargne.


Potrivit reprezentantilor companiei Caisse d'Epargne, restructurarea se va face fara nici o concediere si vizeaza intarirea eficacitatii grupului bancar.


"Acest lucru se va face prin gestionarea plecarilor naturale si prin favorizarea mobilitatii functionale, de la functiile sediilor pana la functiile comerciale", a declarat purtatorul de cuvant al companiei.


Potrivit acestuia, demersul pentru imbunatatirea eficacitatii bancii se traduce deja prin fuziuni la nivel de sucursale, care au fost reduse de la 26 la 21.


Caisse d'Epargne detine un numar de 23,8 milioane de conturi "Livret A", iar anul trecut, in decembrie, au fost colectate prin conturile de economii "Livret A" peste 120 miliarde euro. Aproape 50 milioane de persoane au deschis un astfel de cont. Grupul financiar Caisse d'Epargne numara in prezent 52.000 de salariati.


Caisse d'Epargne


    * Banca are in prezent 52.000 de salariati

    * Intentioneaza sa renunte la 4.500 de posturi

    * A redus numarul de sucursale de la 26 la 21

    * Banca detine un numar de 23,8 milioane de conturi "Livret A"

    * Conturile de economii "Livret A", peste 120 miliarde euro in 2007