Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finlanda:Zona euro nu mai are solutii pentru rezolvarea crizei

Finlanda:Zona euro nu mai are solutii pentru rezolvarea crizei


Europa ramane fara solutii vizavi de criza datoriilor si depinde doar de Italia si Grecia sa convinga pietele ca pot oferi masurile de austeritate necesare, este de parere Jrki Katainen, prim-ministrul Finlandei.

"Uniunea Europeana nu poate restabili increderea in Grecia si Italia, daca aceste tari nu actioneaza singure. Noi nu putem face nimic pentru a spori increderea in ele, nimeni in afara de ele nu poate elimina indoielile referitoare la abilitatile lor de lua deciziile economice corecte", a declarat Jrki Katainen intr-un interviu, relateaza Bloomberg.Bloomberg.

Premierul finlandez a adaugat ca eforturile de gestionare a crizei nu s-au dovedit fructuoase din moment ce Italia, cea de-a treia economie ca marime din zona euro, se lupta astazi sa convinga investitorii ca poate sta pe linia de plutire, fara un plan de salvare.

Acesta a accentuat faptul ca stimularea fondului destinat salvarii Europei cu 1400 miliarde de dolari din octombrie nu a reusit sa calmeze pietele.

Tot in cadrul interviului, Jrki Katainen a sustinut ca cheia problemelor nu sta in a cere ajutor european si ca nimic nu se compara cu un program concret, transparent, unde masurile sunt implementate la timp.

Declaratia prim-ministrului finlandez vine in contextul in care Finlanda si alte natiuni cu rating AAA devin tot mai sigure in ceea ce priveste opozitia lor fata de masurile de salvare luate pentru a ajuta statele membre cele mai indatorate.

Angela Merkel a alaturat Germania acestui bloc, cand a respins apelurile franceze de a forta Banca Centrala Europeana sa devina un creditor pentru tarile indatorate, ca o ultima solutie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 809 ori