Finlanda s-a razgandit. Amana pachetul de salvare pentru Portugalia

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 10:18
1248 citiri
Finlanda s-a razgandit. Amana pachetul de salvare pentru Portugalia

Portugalia nu va primi deocamdata pachetul de salvare promis de catre Uniunea Europeana, dupa ce Partidul Social-Democrat din Finlanda a cerut noi discutii, precizeaza NewsIn.

Decizia reduce sansele unei aprobari in unanimitate a planului in valoare de 78 de miliarde de dolari pentru Portugalia la reuniunea ministrilor de finante din UE, ce va avea loc saptamana viitoare la Bruxelles, relateaza Financial Times.

Negocierile dintre liderii finlandezi s-au incheiat marti fara niciun acord, dupa ce Partidul Social-Democrat, care are un rol crucial in decizie, si-a reinoit cererile ca investitori privati sa imparta, alaturi de contribuabili, povara pachetelor de salvare din UE.

Inalti oficiali finlandezi si-au exprimat speranta ca parlamentarii vor aproba pachetul pentru Portugalia la timp, pentru ca ministrii de finante sa il autorizeze la reuniunea in 16-17 mai.

Dar social-democratii au avertizat ca sustinerea lor este conditionata de eforturi din partea Finlandei pentru schimbarea prevederilor, pe fondul nemultumirii alegatorilor finlandezi fata de pachetele de salvare din Zona euro.

Implicarea Finlandei in toate deciziile majore ale UE, inclusiv in pachete de salvare, necesita aprobarea Parlamentului.

Scena politica din tara din nordul Europei este in fierbere, dupa ce partidul eurosceptic si antiimigranti "Adevaratii finlandezi" a obtinut aproape o cincime din voturi la alegerile de luna trecuta, devenind a treia forta ca marime din tara.

Sprijinul puternic pe care populatia l-a aratat pentru "Adevaratii finlandezi" - de aproape cinci ori mai mare decat in urma cu patru ani - arata ca multi finlandezi au devenit nemultumiti de principalele trei partide politice, care au condus tara de cateva decenii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#finlanda, #pachet salvare, #ajutor financiar portugalia, #pachet salvare portugalia , #Finlanda