Washington-ul, ingrijorat de un default in cascada in Europa

Duminica, 25 Septembrie 2011, ora 08:44
1392 citiri
Washington-ul, ingrijorat de un default in cascada in Europa

Timothy Geithner, secretarul trezoreriei SUA, s-a declarat ingrijorat de posibilitatea ca Europa sa devina scena unui default in cascada, amenintarea unui astfel de scenariu fiind tot mai probabila. 

Intr-o declaratie pe marginea lucrarilor grupului G20 al tarilor industrializate, Geithner a precizat ca povara care apasa in prezent pe umerii bancilor europene, ar putea avea efecte catastrofale, relateaza Adn Kronos.

"Trebuie eliminata cat mai curand posibil din Europa amenintarea unui default in cascada", a declarat Geithner, potrivit sursei citate, subliniind ca o astfel de situatie dramatica ar putea conduce la "distrugerea tuturor celorlalte eforturi si resurse investite atat in Europa, cat si pe celelalte meridiane ale lumii".

Intalnirile dintre Geithner si omologii sai europeni continua si in cursul zilei de duminica, in incercarea de a identifica solutii menite sa rezolve problema crizei datoriei in Europa si sa restabileasca echilibrul balantei financiare la nivel international, subliniaza sursa.

#default europa, #criza, #europa , #Europa