Vicecancelar german: Trei tari nu pot gestiona singure criza refugiatilor. Europa trebuie sa ajute

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 18:38
4043 citiri
Vicecancelar german: Trei tari nu pot gestiona singure criza refugiatilor. Europa trebuie sa ajute
Foto: Wikimedia

Secundul Angelei Merkel, vicecancelarul Sigmar Gabriel, reproseaza statelor europene ca nu fac eforturi pentru a preveni situatii precum cea din Austria, unde autoritatile au decis sa restrictioneze granitele in fata migrantilor.

Conform Bloomberg, oficialul german sustine ca decizia adoptata de Viena este un apel de urgenta la care alte state euopene ar trebui sa reactioneze rapid.

"Este un strigat de ajutor care evidentiaza faptul ca Austria, Suedia si Germania nu pot gestiona singure aceasta criza a refugiatilor", a apreciat vicecancelarul german in cadrul unei discutii pe aceasta tema la Davos.

Sigmar Gabriel a subliniat faptul ca Berlinul vede o rezolvare a crizei migrantilor prin intarirea granitelor externe ale Uniunii, o mai buna relatie cu Turcia si gasirea unei solutii diplomatice pentru razboiul civil din Siria.

In replica, premierul sarb Alexander Vucic, prezent la aceeasi intalnire din cadrul Forumului Economic Mondial, a declarat ca Uniunea Europeana sa dovedeste incapabila sa securizeze cea mai vulnerabila portiune de granita: cea dintre Turcia si Grecia.

"Nu ati fost in stare sa asigurati securitatea granitelor din Grecia. Cu totii stim asta si cu totii stim ca nimeni nu are o idee clara despre ce trebuie facut in acest sens", a punctat seful guvernului de la Belgrad.

Serbia este o tara afectata de valul migrationist care a inundat Europa de mai bine de un an si jumatate. In decembrie, fluxul zilnic de imigranti intrati pe teritoriul Serbiei s-a ridicat la 1.800 de persoane. Din martie, reprezentantii guvernului de la Belgrad se asteapta la o medie zilnica de 5.000 de migranti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza refugiati UE, #securitate granite exterene Europa, #vicecancelar Germania, #razboi civil Siria , #Europa