Vezi cele mai scumpe orase din Europa

Joi, 16 Iunie 2011, ora 14:27
4059 citiri
Vezi cele mai scumpe orase din Europa

Europa nu este un loc in care sa traiesti ieftin, dar in unele orase preturile au scapat total de sub control. Daca doriti sa evitati cele mai scumpe metropole europene sau, din contra, daca va atrag luxul si viata fastuoasa, cititi topul celor mai scumpe orase de pe batranul continent.

Business Insider a realizat topul a 10 orase europene in functie de costul vietii. Printre concluzii se numara faptul ca Elvetia si Italia sunt statele cu cele mai scumpe orase.

Pentru realizarea topului, au fost folositi mai multi indicatori, cum ar fi pretul mediu de inchiriere al unui apartament obisnuit sau pretul unui meniu Big Mac.

1. Moscova

Dupa cum probabil ca va asteptati, cel mai scump oras european este capitala Rusiei. Cine vrea sa locuiasca aici, trebuie sa fie pregatit sa plateasca o chirie medie lunara pentru o locuinta de 1.624 dolari. Un meniu Big Mac costa 4,36 dolari, iar o pereche de jeansi Levi's se vand pentru 140 de dolari. De fapt, Moscova este capitala milionarilor, depasind chiar si New York-ul.

2. Geneva

Daca doriti sa traiti intr-un oras scump, iar Moscova vi se pare prea departe, mutati-va la Geneva. In orasul elvetian veti gasi locuinte de inchiriat pentru pretul de "doar" 3.130 de dolari pe luna. Indicatorul Big Mac urca pana la 14,6 dolari.

3. Zurich

Al treilea oras din clasament este tot in Elvetia. Cei care doresc sa locuiasca la Zurich, trebuie sa aiba si venituri pe masura. Chiria lunara este de 2.615 dolari, iar un meniu Big Mac costa 14,5 dolari.

4. Copenhaga

Orasul danez practica unul dintre cele mai ridicate TVA-uri din Europa - 25%. Oricine poate locui in Danemarca, daca isi permite sa inchirieze un apartament cu 1.557 dolari pe luna si sa plateasca 10,9 dolari pentru un Meniu Bic Mac.

5. Oslo

In Oslo, o bere intr-un pub obisnuit costa 10,7 dolari. Un meniu Big Mac este 15,48 dolari. Daca bautura si mancarea nu sunt o problema, trebuie sa stiti ca un apartament se inchiriaza in medie cu 2.097 dolari.

6. Milano

Chiar daca ne-ar fi interesat mai degraba cat costa pastele milaneze, studiul Business Insider a tinut cont de celebrul indicator Big Mac. Asa ca, daca ajungeti in Milano, si doriti sa mancati si altceva decat paste si pizza, la McDonald's veti gasi un meniu Big Mac la 9,8 dolari.

Daca va place orasul si va decideti sa locuiti aici, veti putea inchiria o locuinta decenta pentru 1.588 dolari pe luna.

7. Londra

In cel mai cosmopolit oras din Europa, veti plati 172,11 dolari pentru un abonament lunar de transport in comun. Dar este drept ca infrastructura londoneza nu se aseamana nici pe departe cu cea bucuresteana.

Un Meniu Big Mac costa 7,26 dolari, iar chiria lunara medie este de 2,219 dolari.

8. Paris

In orasul iubirii viata este foarte scumpa. Mai exact, daca nu va permiteti sa alocati 2.079 dolari in fiecare luna pentru chirie, ar fi bine sa cautati locuri mai putin romantice.

Un meniu Big Mac costa 9,64 dolari.

9.Berna

Capitala Elvetiei este al treilea cel mai scump oras din tara, dupa Geneva si Zurich. In Berna se poate inchiria un apartament pentru 1.530 dolari, iar un mediu Big Mac costa 13,49 dolari.

10. Roma

Capitala Italiei incheie topul celor mai scumpe 10 orase din Europa, dar acest lucru nu inseamna ca locuitorii orasului nu cheltuiesc sume imense pe chirie si mancare. Un apartament se inchiriaza cu 1,626 dolari, iar un meniu Big Mac costa 9,23 dolari.

Articol Silvia Panturu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cele mai scumpe orase, #orase europa, #lux, #preturi mari, #vacanta europa, #preturi moscova, #preturi londra, #preturi milano, #big mac, #chirie apartament , #Europa