Vascu: Piata de evaluare nu va scadea anul viitor sub 30 de milioane euro

Luni, 17 Noiembrie 2008, ora 11:44
1282 citiri
Vascu: Piata de evaluare nu va scadea anul viitor sub 30 de milioane euro

Piata de evaluare nu va scadea anul viitor sub 30 de milioane euro, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania, Adrian Vascu. "In momentul de fata ne mentinem estimarile facute la inceputul anului pentru 2008, de 30 milioane de euro, iar pentru anul viitor estimam ca piata nu va scadea sub aceasta cifra", a mai spus Vascu, pentru NewsIn.


Acesta a mai precizat ca vor exista si anumite modificari in tipurile de evaluare, zona cea mai afectata la momentul de fata fiind activitatea de garantare a evaluarii imprumuturilor. "Este certa diminuarea creditarilor fiind afectate activitatile de evaluare legate de relatia cu bancile", a adaugat presedintele Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania.


Infiintata in 1992, ANEVAR este asociatia care promoveaza standardele si practicile profesionale in domeniul evaluarii. ANEVAR reprezinta peste 5.500 de membri titulari persoane fizice si 248 de companii care detin calitatea de membri asociati. Activitatea acesteia se desfasoara in 40 de centre teritoriale in judete si 11 centre in Municipiul Bucuresti.


Printre activitatile ANEVAR se numara: organizarea de cursuri de formare profesionala pentru obtinerea calitatii de membru, organizarea de cursuri si seminarii de pregatire profesionala continua, traducerea si publicarea unor carti de specialitate, organizarea de conferinte si simpozioane pentru dezbaterea problemelor cu care se confrunta profesia, formarea de lectori profesionisti sau participarea la elaborarea unor acte normative.


Asociatia este membru al Consiliului Director al Comitetului pentru Standarde Internationale de Evaluare (IVSC), al Grupului European de Asociatiilor de Evaluatori (TEGoVA) si al Asociatiei Mondiale a Organizatiilor de Evaluatori (WAVO), si a stabilit relatii de cooperare si cu alte institute din SUA si Europa.