Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vanzarile GM Europe au crescut in februarie

Vanzarile GM Europe au crescut in februarie
Vanzarile GM Europe au crescut in februarie cu 1,6 la suta, pana la valoarea de 135.400 de unitati.Cota de piata a companiei americane a inregistrat, insa, o scadere, de la 9,2 la suta, in aceeasi perioada a anului trecut, pana la 9,1 la suta.
Brandul suedez Saab a avut cea mai buna luna februarie din intreaga sa istorie, in timp ce Chevrolet si-a marit vanzarile din Europa cu 22,6 la suta.

Excluzand vehiculele comerciale, GM Europe a inregistrat o cota de piata de 9,8 la suta, in scadere cu 0,2 procente fata de luna februarie a anului 2005.

Brandul german Opel, alaturi de fratele sau geaman din Marea Britanie, Vauxhall, a inregistrat o scadere a vanzarilor de 2,2 la suta, pana la cifra de 95.315 unitati.

Saab, care intrase in colimatorul lui Kirk Kerkorian, investitorul majoritar GM, pentru o eventuala vanzare, a inregistrat o crestere spectaculoasa a vanzarilor, de 31 de procente, aceasta reprezentand 5554 de automobile. La nivel mondial, cresterea a fost de 21 la suta, 8974 de unitati, odata cu lansarea modelului 9-3 sports wagon.

Vanzarile modelelo Chevrolet produse in Coreea de Sud au crescut pana la cifra de 19.660 de unitati, ceea ce reprezinta o crestere procentuala de 22,6 la suta. Aceasta crestere s-a datorat, in mare masura, cererii foarte mari de pe piata est europeana si, in special, din Rusia.


  Masini Noi si Masini Rulate


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 765 ori