South Stream, o amenintare la securitatea nationala a Ucrainei

Duminica, 01 Mai 2011, ora 01:01
1440 citiri
South Stream, o amenintare la securitatea nationala a Ucrainei

Proiectul de gazoduct South Stream reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale a Ucrainei, a declarat vineri ministrul ucrainean al energiei, Iuri Boiko, potrivit NewsIn.

"Efectiv, proiectul South Stream reprezinta o amenintare la adresa intereselor noastre nationale si ne vom opune ei, indiferent ce se intampla", a declarat el pentru televiziunea ucraineana.

Ministrul a amintit ca Gunther Oettinger, comisarul european pentru energie, va merge in iunie in Ucraina, cu ocazia lansarii operatiunilor de modernizare a retelei ucrainene de transport al gazului.

"Cu cat ne modernizam mai mult reteaua de gazoducte, cu atat vom fi mai deschisi si fiabili, ceea ce va reduce sansele de realizare a South Stream", a adaugat el, avertizand ca, in caz contrar, South Stream va "seca" reteaua fostei republici comuniste.

South Stream ar urma sa transporte gaz rus catre Europa, pe sub Marea Neagra, ocolind Ucraina. Capacitatea conductei, ce ar urma sa aiba o lungime de 900 de kilometri si sa devina operationala in 2015, este de 63 de miliarde de metri cubi anual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#south stream, #securitatea nationala, #ucraina, #amenintare , #Europa