Sharp se retrage din Europa

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 16:10
1443 citiri
Sharp se retrage din Europa
Sursa foto: Reuters

Sharp este in discutii cu doua companii pentru acordarea drepturile de productie si vanzare a echipamentelor electrocasnice si electronice sub marca sa in Europa, in incercarea de a reduce costurile pe o piata unde vanzarile sale stagneaza.

Compania japoneza negociaza cu o firma taiwaneza TPV Technology Ltd pentru productia si vanzarea liecentelor pentru televizoare LCD. Discutiile au avut loc inainte de vanzarea fabrici Sharp din Polonia, conform unei surse apropiata discutiilor, citata de Reuters.

De asemenea, Sharp este in discutii cu compania turca Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret, o compania din grupul turc Vestel, pentru productia si vanzarea de electrocasnice mari in Europa.

Conform sursei citate, discutiile sunt intr-o faza incipienta si nu a fost luata inca nicio decizie.

Sharp a anuntat, anterior, ca are in vederte diferite modalitati de restructurare a activitatii din Europa, insa nu a fost luata nnicio hotarare in acest sens.

Compania japoneza incearca sa reduca costurile prin eliminarea afacerilor neprofitabile, dupa ce a inregistrat anul trecut pierderi de 5,34 miliarde dolari.

Sharp mai ia in considerare si vanzarea actiunilor la un producatorul italian de panouri solare, unde este partener cu Enel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sharp europa, #sharp licente , #Europa