Se va mai discuta reformarea sistemului financiar la reuninea G20?

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 13:47
899 citiri
Se va mai discuta reformarea sistemului financiar la reuninea G20?

Reuniunea G20 din Franta, care ar fi trebuit sa se concentreze asupra reformarii sistemului financiar mondial, incepe insa sub presiunea agravarii crizei datoriilor, dupa ce Grecia a anuntat organizarea unui referendum pe tema pachetului de masuri de austeritate, potrivit Reuters.

Franta si Germania au avertizat Grecia ca trebuie sa se decida urgent daca vrea sa ramana in zona euro.

Summit-ul, care are loc joi si vineri la Cannes, ar fi trebuit sa vizeze reformarea sistemului financiar mondial si adoptarea de masuri pentru a inaspri controlul asupra fluxurilor speculative de capital, insa decizia soc a premierului elen, George Papandreou, a rasturnat complet programul discutiilor.

In timpul scurtei intalniri a liderilor zonei euro, Merkel se va intalni cu presedintele SUA, Barack Obama.

Summit-ul G20 trebuia sa inceapa formal cu un pranz de lucru, deestinat economiei globale, insa probabil acesta va fi dominat acum de temerile legate de Europa.

La summit-ul G20 care va avea loc joi si vineri la Cannes sunt asteptate 33 de delegatii si circa 3.000 de participanti.

Din G20 fac parte tarile industrializate membre ale G7, respectiv Statele Unite, Germania, Franta, Canada, Italia, Marea Britanie si Japonia, la care se adauga 12 state emergente, si anume Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Australia, Brazilia, China, Coreea de Sud, India, Indonezia, Mexic, Rusia si Turcia. Al 20-lea loc este ocupat de Uniunea Europeana.

#g20, #summit g20, #reuniunea ministrilor de finante , #Europa