Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii sunt printre ultimii din Europa la gasirea online de case si transport

Romanii sunt printre ultimii din Europa la gasirea online de case si transport


Aproximativ 17% din cetatenii UE si-au gasit spatii de locuit (camere, apartamente, case, casute de vacanta, etc.) in ultimele 12 luni, de la o alta persoana particulara via siteuri de Internet sau aplicatii, romanii fiind mult sub media din UE, potrivit unui sondaj realizat de Eurostat.

In Marea Britanie, aproximativ o treime (34%) dintre persoanele cu varsta intre 16 si 74 de ani si-au gasit spatii de locuit de la o alta persoana particulara via un site Internet sau o aplicatie.

La polul opus, proportia persoanelor cu varsta intre 16 si 74 de ani care si-au gasit spatii de locuit de la o alta persoana particulara via un site Internet sau o aplicatie a fost de 1% in Cehia, de 4% in Cipru si de 6% in Portugalia si Romania.

De asemenea, romanii sunt pe ultimele locuri in UE si cand vine vorba de inchirierea online de servicii de transport de la o alta persoana particulara, doar 2% din persoanele cu varsta intre 16 si 74 de ani aranjandu-si astfel de servicii, la egalitate cu cehii, austriecii si portughezi, fata de o medie de 8% la nivelul UE.

Inchirierea online de servicii de transport este cea mai frecventa in Marea Britanie (27%) si Estonia (20%).

Aceste servicii de persoana la persoana fac parte din asa numita "economie colaborativa" sau de tip "sharing".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1480 ori