Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Restructurari masive la Barclays: Banca va concedia 19.000 de angajati

Restructurari masive la Barclays: Banca va concedia 19.000 de angajati


Banca britanica Barclays va disponibiliza 19.000 de angajati pana in 2016, dintre care 14.000 inca din acest an, si va separa de grup activele diviziei de investment banking si operatiunile neprofitabile de retail banking din Europa, in cadrul unui plan amplu de restructurare.

Odata motorul de profit al Barclays, divizia de investment banking a fost afectata de prabusirea veniturilor din trading, o serie de demisii la nivel inalt si o disputa cu actionarii privind bonusurile, potrivit Reuters. Barclays are aproximativ 140.000 de angajati la nivel mondial. Divizia de investment banking va pierde 7.000 din angajati pana in 2016, 2.000 urmand sa plece inca din acest an.

De asemenea, Barclays s-a aflat in centrul scandalului privind manipularea dobanzilor la nivel global, care s-a soldat cu amenzi de sute de milioane de dolari in Statele Unite si Marea Britanie. Fostul CEO al bancii, Bob Diamond, a fost demis in urma scandalului si inlocuit, in august 2012, cu Anthony Jenkins, actualul director general.

Jenkins a prezentat un plan de restructurare a bancii, pe care s-a vazut nevoit sa il accelereze in urma problemelor aparute la divizia de investment banking. Potrivit noii strategii, Barclays va renunta la 7.000 dintre angajatii diviziei si va transfera active de 90 miliarde euro intr-un fond de lichidare a activelor problematice.

Astfel, divizia de investment banking va controla numai 30% din activele Barclays, de la 50% in prezent, grupul punand accentul pe operatiunile retail din Marea Britanie, pe divizia de carduri de credit si pe afacerile din Africa.

Banca de active problematice va prelua si operatiunile de retail din Italia, Franta, Spania si Portugalia, precum si anumite active din zona corporate si de la divizia de carduri de credit.

Noua strategie presupune costuri suplimentare de 800 milioane lire sterline, insa banca promite ca va majora pana in 2016 dividendele pana la 50% din profitul net ajustat, fata de 40% in prezent, si ca va fi mai bine protejata de riscuri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1511 ori