Problemele financiare ale zonei euro vor afecta cresterea economica din SUA

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 10:47
967 citiri
Problemele financiare ale zonei euro vor afecta cresterea economica din SUA

Problemele bugetare ale statelor din zona euro vor afecta cresterea economica din SUA , apreciaza vicepresedintele Rezervei Federale (Fed), Donald Kohn, informeaza Mediafax. 

"Europa reprezinta un risc. Problemele din Europa vor afecta cresterea economica din SUA in acest an si urmatorul ", a afirmat Kohn intr-un interviu acordat publicatiei Wall Street Journal.

Pe de alta parte, oficialul Fed considera ca statele europene vor reusi sa depaseasca dificultatile.

"Autoritatile sunt determinate sa stabilizeze situatia. Au luat multe masuri in aceasta privinta. Prin implementarea acestor masuri - masurile bugetare din Grecia, Spania sau Portugalia si mecanismul financiar destinat asigurarii accesului la credit al tarilor periferice - lucrurile vor deveni mai stabile", a adaugat el.

Referitor la criza financiara, el apreciaza ca autoritatile nu au reusit sa previna aceste turbulente din cauza lipsei de determinare si a intarzierii cu care au reactionat organismele de supraveghere financiara.

"Am sesizat mai multe probleme in dezvoltare, insa comunitatea de supraveghere financiara nu a intervenit indeajuns de puternic sau de rapid. Au avut loc modificari enorme in economia mondiala. Reglementarea sistemului financiar nu s-a adaptat schimbarilor aparute, in acest context, in sectorul financiar. Sistemul de control si de reglementare nu sunt suficient de adaptate", a spus el.

Kohn lucreaza din 1970 in cadrul Fed, insa s-ar putea retrage pe 23 iunie.

#probleme europa crestere econoomie sua , #Europa