Portugalia, Spania: "G20 trebuie sa ajute urgent la stingerea crizei"

Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 10:00
955 citiri
Portugalia, Spania: "G20 trebuie sa ajute urgent la stingerea crizei"
Summit G20

Criza datoriilor din zona euro este o problema globala, au atras atentia, sambata, Spania si Portugalia, cerandu-le Statelor Unite si celorlalti membrii ai G20 sa ajute la rezolvarea situatiei.

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a cerut statelor G20 cel mai putin afectate de criza sa vina "urgent cu un plan de stimulare" pentru protejarea economiei globale, relateaza CNBC.

Criza datoriilor europene pare ca va fi cel mai important subiect al summit-ului Grupului 20 al celor mai mari puteri, care se va desfasura in Franta, in zilele de 3 si 4 noiembrie.

Intrunirea de la Cannes se va desfasura la o saptamana dupa ce liderii zonei euro au decis adoptarea unui plan de recapitalizare a bancilor si de sporire a puterii fondului de salvare. De asemenea, acestia au ajuns la concluzia ca proprietarii de obligatiuni grecesti trebuie sa-si asume un procent mai mare din pierderile aferente acestora.

"Speram ca aceste decizii, coroborate cu rezultatele intalnirii G20 din weekend-ul viitor, vor restaura increderea necesara demararii economiei", a declarat Zapatero in cadrul summit-ului ibero-american din Paraguay.

#criza datorii europa, #criza economica, #summit g20 , #Europa