Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O treime din hainele importate de UE vin din China

O treime din hainele importate de UE vin din China


Statele membre UE au importat in 2018 articole de imbracaminte in valoare de 166 miliarde euro, dintre care putin peste jumatate (51% sau 84 miliarde euro) au venit din afara spatiului comunitar, arata datele publicate luni de Eurostat.

Conform acestor date, China a fost principala tara de origine a articolelor de imbracaminte importante din afara spatiului comunitar (27 miliarde dolari sau 32% din totalul importurilor din afara spatiului comunitar), urmata de Bangladesh (16 miliarde euro sau 19%), Turcia (10 miliarde euro sau 12%), India (5 miliarde euro sau 6%), Cambodgia (4 miliarde euro sau 5%), Vietnam (peste 3 miliarde euro sau 4%), Moroc si Pakistan (ambele cu 3 miliarde euro sau 3%).

In randul statelor membre, Germania a fost in 2018 cel mai mare importator de articole de imbracaminte, cu o valoare a importurilor de 17 miliarde euro sau 20% din importurile statelor membre din afara spatiului comunitar, urmata de Marea Britanie (peste 12 miliarde euro sau 15%), Spania (12 miliarde euro sau 14%), Franta (10 miliarde euro sau 12%), Olanda (10 miliarde euro sau 11%) si Italia (8 miliarde euro sau 9%).

In paralel, anul trecut statele membre UE au exportat articole de imbracaminte in valoare de 116 miliarde de dolari, dintre care peste trei sferturi (77% sau 89 miliarde dolari) au mers spre alte state membre UE. In randul statelor membre, Italia a fost cel mai mare exportator de articole de imbracaminte, cu exporturi in valoare de 9 miliarde euro sau 36% din totalul exporturilor in afara spatiului comunitar, urmata de Germania si Spania (ambele cu exporturi in valoare de 5 miliarde euro sau 17%), Franta (3 miliarde euro sau 12%) si Marea Britanie (un miliard de euro sau 5%) .

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1430 ori
Citeste mai multe desprehaine din China haine UE China