Moody's: Perspectivele retailerilor din Europa raman negative

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 15:08
1369 citiri
Moody's: Perspectivele retailerilor din Europa raman negative

Agentia de evaluare financiara Moody's a anuntat ca perspectivele retailerilor din Europa raman negative, in ciuda rezistentei de care au dat dovada acestia in timpul crizei, insa a precizat ca este foarte posibila o stabilizare, a anuntat luni Moody's, citata de NewsIn.

Moody's apreciaza ca reteilerii de produse alimentare au rezistat mai bine la problemele economice, datorita naturii contra-ciclice a produselor lor, in timp ce ritmul actiunilor negative asupra ratingurilor pentru retailerii de produse nealimentare a incetinit in ultimul an.

Avand in vedere perspectivele mai bune ale economiilor din zona euro in 2010, fata de 2009, perspectivele industriei s-ar putea stabiliza pe termen mediu, insa acesta va fi in cele din urma un factor al increderii consumatorilor, se mentioneaza in raportul agentiei de rating.

Raportul "Perspectivele Industriei de Retail din Europa" prezinta estimarile agentiei in legatura cu conditiile de creditare din industrie pentru urmatoarele 12-18 luni. Moody's recunoaste ca multi retaileri europeni au adoptat politici financiare mai conservatoare in ultimul an, pentru a afce fata degradarii situatiei din sector.

Aceste politici au inclus reducerea cheltuielilor de capital, cu un accent deosebit pe mentinerea situatiei in loc de crestere, scaderea rascumpararilor de actiuni si, in mai putine cazuri, reducerea sau suspendarea dividendelor.

"Cu toate acestea, Moody's crede ca, odata cu revenirea mediului din piata, companiile ar putea trece la politici mai agresive, in special in ceea ce priveste investitiile pentru crestere si, posibil, achizitiile", a declarat Richard Morawetz, autorul raportului. Mai multi factori au afectat sectorul in ultimul an.

Rezultatele au fost diminuate semnificativ de volatilitatea cursului valutar, nu numai in pietele emergente, ci si in Marea Britanie, dupa deprecierea masiva a lirei din ultimul trimestru al anului trecut. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#economie, #moody, #perspective, #retaileri, #s , #Europa