Masurile de austeritate au alungat optimismul europenilor

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 01:16
1271 citiri
Masurile de austeritate au alungat optimismul europenilor

 Europenii sunt pesimisti in privinta situatiei lor financiare pe termen scurt, potrivit unui sondaj anual efectuat de compania de cercetare a pietei Janus Capital Group, publicat miercuri si citat de Mediafax.

"Optimismul europenilor, care credeau in urma cu un an ca a trecut criza, a disparut, din cauza masurilor de austeritate adoptate in tarile din sudul continentului", potrivit cercetarii.

Europenii se tem cel mai mult de amplificarea inflatiei, in proportie de 37% dintre cei intervievati, ingrijorare care o depaseste pe cea privind somajul (19%) sau cea referitoare la scaderea veniturilor (15%).

Totodata, 16% dintre familiile europene considera ca veniturile lor sunt insuficiente pentru acoperirea veniturilor curente si trebuie din acest motiv sa se imprumute. O proportie de 49% dintre participantii la sondaj au spus ca veniturile abia le acopera cheltuielile si nu pot sa economiseasca.

Ric Van Weelden, directorul pentru Europa al Janus Capital Group, considera ca se contureaza scenariul redresarii economice in doua viteze, mai rapida in nordul continentului decat in sud.

#masuri, #austeritate, #pesimism, #europeni, #situatie financiara , #Europa

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Ce ascunde China în spatele încrâncenării de a domina piețele europene. Deflația de pe piața imobiliară care riscă să falimenteze țara
  8. Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
  9. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”
  10. România pune piciorul în prag: S-a opus unui proiect major al Uniunii Europene