Londra, prima piata imobiliara in redresare?

Marti, 19 Mai 2009, ora 09:36
1366 citiri
Londra, prima piata imobiliara in redresare?

Criza imobiliara incepe sa se mai estompeze in unele zone din lume. Londra, cu precadere, dar si Madridul si Parisul incep sa resimta cresteri timide ale randamentelor investitionale in domeniul imobiliar, in special cel de clasa inalta.

In tara noastra insa situatia nu este de natura sa inregistreze schimbari semnificative in acest an, dupa cum sugereaza unii analisti.

Potrivit unui studiu realizat de CBRE, preturile care isi vor reveni cel mai repede sunt cele ale imobiliarelor de lux.

"Avand in vedere corectiile rapide ale yield-ului de pana acum, interesul investitorilor incepe sa se indrepte catre segmentele prime ale pietei, mai ales spre Londra. Marea Britanie pare pregatita sa fie prima piata europeana care sa inregistreze o revigorare a activitatii de investitii. Totusi, numai cererea chiriasilor si numarul de proiecte in dezvoltare vor modela nivelul preturilor pe termen mediu.

Londra, Madrid si Paris sunt piete care se apropie de urmatoarea etapa a ciclului, generand astfel un mai mare interes din partea investitorilor, cu yield-uri prime situate la cel mai scazut nivel din Europa miscandu-se spre nivelul actual apropiat de cele mai inalte niveluri pe termen lung", se arata intr-un comunicat de la CBRE.

Potrivit acestuia, piata din Marea Britanie, fiind prima piata din Europa care s-a confruntat cu miscarea descendenta a ciclului, ofera semne vizibile in acest sens.

Ultimul Indice Lunar CB Richard Ellis pentru Marea Britanie a inregistrat scaderi ale chiriilor ca fiind principala componenta a declinului valorii de capital pentru prima data in cursul acestui ciclu.

Michael Haddock, Director of Capital Markets Research for CB Richard Ellis, este de parere ca activitatea de investitii de pe piata din Marea Britanie pare sa fi atins nivelul cel mai de jos cu o valoare de 4 miliarde de euro in primul trimestru din 2009.

Jonathan Hull, Executive Director of EMEA Capital Markets for CB Richard Ellis, a comentat: "Avand in vedere ca numarul de tranzactii creste incet, este evident ca pietele imobiliare europene se misca acum la viteze diferite in ceea ce priveste reglementarea preturilor, influentata si de starea economiilor individuale".

#londra, # piata imobiliara, # cresteri, # investitii, # chirii , #Europa