Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lichidarea Lehman Brothers aproape de noi recorduri in Europa

Lichidarea Lehman Brothers aproape de noi recorduri in Europa

Lichidarea Lehman Brothers se apropie de noi recorduri in Europa, atat in ceea ce priveste comisioanele incasate de PricewaterhouseCoopers (PwC), de 154 milioane lire sterline (168 milioane euro), dar si in materie de revendicari de creante, care se ridica la peste 200 miliarde dolari, potrivit FT. 

Lichidarea activelor Lehman din Europa, parte a celei mai ample si complexe proceduri de faliment din istorie, este administrata de compania de consultanta financiara si juridica PwC, informeaza Mediafax.

PwC arata, intr-un raport catre creditori, ca a incasat comisioane de 154 milioane lire in primele 12 luni de la falimentul Lehman Brothers din servicii legate de lichidarea activelor din Europa ale bancii americane, transmite Financial Times (FT).


PwC anunta totodata, in raport, ca pregateste o noua revendicare a unei creante de 90 miliarde de dolari impotriva bancii-mama din SUA.


Revendicarile administratorului diviziei europene a Lehman contra altor entitati din intreaga lume ale bancii falimentare vor urca astfel la 208 miliarde de dolari.


Comisioanele incasate de consilierii juridici ai PwC pentru cazul Lehman, in frunte cu firma de avocatura Linklaters, se ridica la 112 milioane de dolari in perioada septembrie 2008 - septembrie 2009, se mai arata in raport.


Tariful orar mediu perceput de PwC pentru serviciile prestate de personalul propriu si de partenerii din cadrul companiei a scazut de la 329 de lire pe ora la 309 lire pe ora in ultimele sase luni, iar totalul comisioanelor incasate reprezinta 0,6% din valoarea totala a activelor administrate, realizate si returnate.


"Acesta este cel mai mare si mai complicat faliment din istorie si ridica probleme juridice de noutate", a anuntat si Linkaters intr-un comunicat.


Steven Pearson, partener in cadrul PwC, a declarat pentru FT ca "nu exista nicio indicatie cu privire la cat se va putea recupera din creante" si ca se asteapta la "dificultati semnificative" pentru lichidatori.


PwC va administra activele Lehman din Europa pana in 2011.


Pana in prezent, lichidatorii au preluat sub control active tranzactionabile de 40 de miliarde de dolari si au returnat 13,3 miliarde de dolari catre clienti, in numerar si active. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1442 ori
Citeste mai multe desprebrothers europa lehman lichidare recorduri