Konica Minolta detine locul I in Europa pe piata copiatoarelor color

Vineri, 15 Aprilie 2005, ora 16:01
1699 citiri

Rezultatele unui studiu recent al InfoSource asupra pietei echipamentelor de birou, confirma faptul ca la nivel european, Konica Minolta este liderul pe piata copiatoarelor digitale multifunctionale color destinate mediilor office si professional. Evolutia ascendenta a companiei a inceput in 2001, cu lansarea echipamentului color CF1501 castigator a mai multe titluri la nivel european, astfel ca in 2004, Konica Minolta a cunoscut o crestere cu 9% a cotei de piata.

Cu 30,6 % din piata copiatoarelor color la nivelul intregii Europe, Konica Minolta este in acest moment liderul acestui segment. Mai mult decat atat, in Germania, cu 44%, Konica Minolta are o cota de piata dubla, fata de urmatorul clasat, pozitie similara ocupand si in Franta, in timp ce in Anglia, Konica Minolta se afla la o distanta mica de primul clasat.

In Romania, Konica Minolta a detinut din 2001, unul din primele doua locuri pe piata echipamentelor color (copiatoare si imprimante laser color), iar in 2002, datorita unei strategii de marketing foarte agresive, compania a inregistrat recordul absolut cu 62% cota de piata la copiatoare color si de asemenea locul I la imprimante laser color. Comparativ cu anul precedent, in 2004 vanzarile au cunoscut o crestere a numarului de copiatoare color cu 76%, exprimata intr-o crestere cu 6% a cotei de piata, pana la valoarea de 32%.

Akio Kitani, Presedintele Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, afirma ca: A"Suntem incantati sa constatam ca rezultatele studiului Infosource ne confirma faptul ca am ales strategia cea mai buna de promovare pe piata copiatoarelor color. Incurajati de aceste date, ne vom focusa atentia in continuare pe intarirea acestei pozitii si dezvoltarea portofoliului de produse de acest gen. In acest moment oferim solutii digitale color atat pentru mediul office, cat si professional, cu echipamente avand viteze cuprinse intre 22 si 51 ppm color.A"

Evolutia pietei indica faptul ca datorita beneficiilor oferite, echipamentele color nu mai sunt utilizate doar de marile companii, departamentele de marketing sau companiile din domeniul DTP, pre-press sau creative. Konica Minolta isi propune ca prin promovarea si dezvoltarea acestora sa atinga un segment cat mai mare de utilizatori si in acest sens primul pas facut a fost crearea unui nou brand de echipamente digitale color si monocrom: bizhub.

Primul echipament din aceasta serie lansat in 2004, bizhub C350, s-a bucurat de un larg succes in randul utilizatorilor din mediul office, castigand astfel titlul A"Readers' Choice Gold Award for Colour Reliability" decernat de BERTL.

Despre Infosource

InfoSource S.A. este o companie de origine elvetiana, privata, care are ca obiect de activitate realizarea de studii de piata in 32 de tari. Infiintata in 1985, si-a propus de la inceput sa furnizeze informatii realiste asupra pietei, pe baza unor metode de studiu speciale, si s-a dezvoltat ulterior in sensul realizarii de studii in special in domeniul echipamentelor de birou si industriei telecomunicatiilor.

Konica Minolta Business Solutions Romania a fost infiintata la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta Romania, ca urmare a fuziunii dintre Minolta Co. si Konica Corporation initiata in ianuarie 2003 si finalizata in octombrie 2003 prin infiintarea noii companii Konica Minolta Holdings, Inc. Konica Minolta Business Solutions Romania a pastrat structurile si canalele de vanzari ale Minolta Romania, beneficiind de experienta de peste 10 de existenta pe piata romaneasca si o retea de distributie de peste 200 de parteneri.

Rezultatele provizorii ale anului 2004, plaseaza Konica Minolta in topul furnizorilor de echipamente de birou din Romania, unde detine pe majoritatea segmentelor de piata unul din primele 3 locuri. Konica Minolta Business Solutions Romania distribuie si asigura servicii pentru copiatoare, faxuri, imprimante, echipamente multifunctionale si ofera solutii complete de management al documentelor.