Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE: Actiunile la cel mai mare producator de vapoare din Europa, Aker Yards, s-au prabusit in urma avertismentului legat de profit

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE: Actiunile la cel mai mare producator de vapoare din Europa, Aker Yards, s-au prabusit in urma avertismentului legat de profit

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE - Actiunile la cel mai mare producator de vapoare din Europa, Aker Yards ASA, au scazut marti cu peste 20% la bursa de valori din Oslo, dupa ce compania a avertizat ca vor exista reduceri substantiale ale profiturilor preconizate, din cauza problemelor la santierele navale din Finlanda.

Grupul cu sediul la Oslo a declarat ca se astepta in 2007 la un profit net de 350 de milioane de coroane (64 de milioane de dolari; 44 de milioane de euro), in comparatie cu 1,03 miliarde de coroane in 2006, deoarece volumul mare de lucrari a determinat intarzierea livrarilor de feriboturi construite la cele trei santiere finlandeze.

"Nivelul foarte ridicat de crestere a volumului de activitate, concomitent cu dezvoltarea pietei, a dus la o criza de resurse care a afectat totalul comenzilor neindeplinite din Finlanda", s-a precizat intr-o declaratie a companiei.

Actiunile la al cincilea producator de vapoare din lume au scazut cu aproape 22%, la 66,75 coroane (12,14 dolari; 8,34 euro) la tranzactiile efectuate la pranz la bursa de valori Oslo.

Compania a declarat ca va amortiza 400 de milioane de coroane (72,7 milioane de dolari; 50 de milioane de euro) de la santierele finlandeze in cel de-al patrulea trimestru si ca pierderile ar putea afecta de asemenea si castigurile din 2008, fara a oferi o estimare. Aceasta a precizat ca supraincarcarea de la santierele finlandeze se va mai diminua pana la mijlocul lui 2008.

Grupul are aproximativ 20.000 de angajati si 18 santiere in Norvegia, Finlanda, Germania, Franta, Romania, Ucraina, Brazilia si Vietnam.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1961 ori