Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Intarirea euro nu este vazuta cu ochi buni de catre Business Europe

Intarirea euro nu este vazuta cu ochi buni de catre Business Europe
Conform Reuters, grupul european al angajatorilor Business Europe a anuntat ca euro se apropie de o valoarea periculoasa, atingand un plafon greu de suportat de companii.In consecinta, grupul a cerut Bancii Centrale Europene (BCE) sa analizeze atent inainte de orice alta majorare a dobanzii de referinta.

Moneda unica europeana s-a apreciat la sfarsitul saptamanii trecute pana la un nivel record de 1,392 dolari/euro, deoarece investitorii considera probabila reducerea a dobanzii de referinta de catre Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, si vad posibila majorarea dobanzii cheie de catre BCE, relateaza Reuters.

"Cursul valutar reprezinta un motiv de ingrijorare, pentru ca in prezent euro se afla la cel mai ridicat nivel de la crearea sa", a declarat presedintele grupului Business Europe, Ernest-Antoine Seilliere, cu ocazia unei conferinte de presa.

"Moneda euro se apropie de un plafon greu de suportat de catre companiile europene", a precizat organizatia, intr-un comunicat.

Seilliere a adaugat ca firmele europene au primit bine decizia BCE de a nu modifica dobanda de politica monetara cu ocazia sedintei din 11 septembrie, manifestandu-si aprecierea fata de deciziile institutiei luate in cursul acestei veri, cand a injectat sume mari de bani pe pietele financiare pentru a asigura buna functionare a acestora intr-o perioada in care criza creditelor ameninta sa ia proportii globale.

Insa grupul Business Europe a subliniat ca BCE a sugerat ca ultima sa decizie reprezinta doar o amanare a unei majorari ulterioare.

"Politicile monetare sunt divergente de o parte si de alta a Atlanticului pentru prima data de la lansarea euro si ar putea da nastere unei volatilitati a ratelor de schimb si unei aprecieri si mai mari a monedei europene fata de dolar si alte valute", a declarat grupul.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 936 ori