Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IFC, dispus sa dea pana la 100 mil euro pe active neperformante

IFC, dispus sa dea pana la 100 mil euro pe active neperformante

International Finance Corporation (IFC), membra a Grupului Bancii Mondiale, va participa cu pana la 100 milioane euro la un proiect de 450 milioane euro pentru achizitia de credite neperformante in Europa Centrala si de Est, in parteneriat cu o firma specializata in active si datorii problematice.

"Proiectul propus, de investitie in parteneriat, ar putea derula investitii de pana la 450 milioane euro pentru a ajuta economiile locale sa iasa din criza, prin abordarea problemei creditelor neperformante si activelor problematice", se arata intr-un comunicat publicat joi la Washington de IFC, preluat de Mediafax.

IFC va participa la initiativa cu pana la 100 milioane euro, proiectul urmand sa fie derulat impreuna cu Värde Partners L.P., firma cu sedii in Minneapolis, Londra si Singapore.


Proiectul, aprobat joi de boardul IFC, vizeaza eliminarea activelor deteriorate, neperformante din portofoliile bancilor, pentru a asigura capacitatea institutiilor de credit de pe pietele emergente de a continua sa finanteze companiile si consumatorii, accelerand activitatea economica si creand noi locuri de munca, se arata in comunicatul IFC.


Initiativa are ca scop si dezvoltarea unei piete transparente pentru activele problematice.


"Europa de Est este una dintre regiunile cel mai sever afectate de criza financiara, cu o crestere dramatica a creditelor bancare neperformante. Prin investitia in aceste credite neperformante, putem ajuta bancile sa-si repozitioneze activele inapoi in economie, sustinand astfel relansarea economica si crearea de locuri de munca", a declarat, in comunicat, vicepresedintele executiv si directorul general al IFC, Lars Thunell.


Proiectul si strategia de investitie in parteneriat fac parte din Programul de Recuperare a Creditelor si Activelor, lansat de IFC in luna octombrie a anului trecut, la Reuniunile Anuale ale Grupului Bancii Mondiale.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1185 ori
Citeste mai multe despreifc active neperformante banca mondiala credite