Iahtul lui Madoff, vedeta la Monaco

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 12:37
2049 citiri
Iahtul lui Madoff, vedeta la Monaco

Pentru managerii de fonduri de hedging adunati la Monaco in aceasta in saptamana, iahtul lui Madoff este subiectul principal de discutie. 

Nava de 27 de metri, "una dintre cele mai rapide construie vreodata", a fost scoasa la vanzare cu pretul de 3 milioane de euro, cu ocazia celei mai prestigioase conferinte a industriei fondurilor de hedging din Europa.

Iathul, numit "Bull", este cea mai valoroasa posesie a lui Madoff scoasa la licitatie, pana acum, in afara apartamentului sau din New York, informeaza Financial Times.

Scopul final consta in strangerea de bani pentru victimele schemei Ponzi pusa la cale de Bernard Madoff, si care a generat pierderi de 65 de miliarde de dolari.

La licitatiile cu bunurile familiei Madoff de pana acum, in care s-au pus in vanzare un Aston Martin si ceasuri rare, s-au strans 24 de milioane de dolari.

Potrivit documentelor distribuite la conferinta, iahtul Bull a fost folosit 350 de ore si a fost "sub supravegherea meticuloasa a capitanului".

Pretul de 3 milioane de euro este semnificativ mai mic decat pretul de piata, cel mai probabil din cauza legaturii cu numele lui Madoff.

Cei interesati au participat la o demonstratie a puterii cu care este inzestrat iahtul, ce poate atinge viteza de 77 km/h, sau 44 de noduri.

Barca poate primi pana la 6 oaspeti, in afara de echipajul obisnuit.

Conferinta de la Monaco poate ca nu este cea mai fericita locatie pentru amintirea numelui Madoff, devreme ce multi manageri de fonduri au pierdut milioanele clientilor, investind in asa numitul "fond al fondurilor".

Iahtul Bull a fost confiscat de autoritati in aprilie 2009, la cateva luni dupa arestarea lui Bernard Madoff.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bernard madoff, #iaht, #monaco, #manager, #fond hedging , #Europa