HSBC ar putea vinde trei dintre cele mai mari cladiri

Luni, 13 Aprilie 2009, ora 14:45
1235 citiri
HSBC ar putea vinde trei dintre cele mai mari cladiri

HSBC, cea mai mare banca din Europa, a luat in considerare vanzarea a trei dintre cele mai importante cladiri de birouri pe care le detine, pentru a strange lichiditati, si a anuntat ca mai multi cumparatori s-au aratat interesati de achizitie.

Banca a indicat ca ar putea vinde si inchiria cladri de birouri din New York, Paris si Londra, inclusiv sediul central, din districtul londonez Canary Wharf,  relateaza Mediafax.

Publicatia britanica Sunday Telegraph a relatat ca HSBC ia in considerare vanzarea a trei dintre cele mai mari cladiri pentru a strange 2,7 miliarde lire sterline (aproape patru miliarde dolari).

"Sunt persoane interesate de achizitii, la un pret potrivit", a declarat purtatorul de cuvant al companiei, David Hall.

El a refuzat, insa, sa dea mai multe detalii. HSBC a rascumparat la sfarsitul anului trecut cladirea din Canary Wharf cu 838 milioane lire de la compania imobiliara spaniola Metrovacesa, afectata de probleme financiare, care nu a reusit, la acea data, sa refinantele un imprumut garantat cu cladirea.

Grupul britanic a anuntat, la inceputul lunii aprilie, ca 96,6% din actiunile emise in cadrul unui program de majorare a capitalului cu 14,1 miliarde euro au fost subscrise de actionari. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #capital, #imprumut, #lichiditati , #Europa