Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

HP creste in America de 10 ori cat in Europa

HP creste in America de 10 ori cat in Europa

Competitia cresterii economice intre continentul american si cel european se resimte si in rezultatele inregistrate de companiile multinationale. In datele financiare oferite recent publicatii, HP a aratat ca si-a crescut veniturile, la nivel mondial, cu aproximativ 6% fata de perioada similara a anului trecut - pentru trimestrul incheiat la 31 ianuarie 2006, dupa cum arata compania intr-un comunicat de presa remis www.SmartFinancial.ro.Venit net de 22,7 mld. USD este chiar cu 8% mai mare, daca este raportat in valuta stabila HP, deci fara a tine cont de dinamica valutara.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, venitul inregistrat pe continentele americane a crescut cu 10%, ajungand la 9,7 mld. USD, cel pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa a crescut cu 1%, fiind de 9,4 mld. USD, iar in Asia Pacific a crescut cu 6%, ajungand la 3,5 mld. USD.

"Continuam sa implementam planul de consolidare a companiei si de imbunatatire a satisfactiei clientilor", declara Mark Hurd, CEO si presedinte al HP. "Majoritatea unitatilor de afaceri si prezenta in diferite regiuni geografice au inregistrat cresteri, cash flow-ul a fost substantial, iar costurile sunt controlate riguros. Cu toate ca mai avem multe de facut, eforturile noastre au inceput sa-si arate rezultatele", a adaugat Mark Hurd.

"Venitul obtinut de grupul de Sisteme Personale (PSG) a totalizat 7,4 mld. USD, reprezentand o crestere de 8% fata de al patrulea trimestru al anului financiar 2005, datorita cresterii cu 16% a numarului de unitati vandute. Venitul pentru calculatoare desktop a crescut cu 1% fata de acelasi trimestru al anului trecut, iar pentru laptopuri cu 26%. Venitul pentru echipamentele pentru mediul de afaceri a inregistrat fata de anul precedent o crestere de 6%, in timp ce venitul pentru mediul de consum a crescut cu 18%", se mai arata in comunicatul HP.

Grupul de solutii de Imprimare si Prelucrare a Imaginilor (IPG) a anuntat un venit de 6,5 mld. USD, cu 8% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Venitul din consumabile hardware a crescut cu 1%, fiind determinat de cresterea de 20% a diviziei de multifunctionale. Venitul din hardware-ul pentru mediul de afaceri a crescut cu 6%, numarul de imprimante laser color vandute inregistrand o crestere de 36% fata de acelasi trimestru al anului trecut, iar al celui de echipamentele multifunctionale de 40%. Venitul obtinut din consumabile a crescut cu 11%. Conform aceleasi surse, profitul operational a fost de 973 milioane USD, reprezentand 14,9% din venit, cu 932 milioane USD sau 15,4% din venit mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul Serverelor si Solutiilor de Stocare pentru mediul enterprise (ESS) a raportat un venit de 4,2 mld. USD, cu 5% mai mult decat in acelasi trimestru al anului 2005. Venitul pentru serverele standardizate a inregistrat o crestere de 6% fata de anul trecut, cel pentru solutiile de stocare in retea a crescut cu 4%, iar cel pentru sistemele critice pentru afaceri a crescut cu 1% . ESS a raportat un profit operational trimestrial de 326 milioane USD, reprezentand 7,7% din venit, superior profitului de 69 milioane USD sau 1,7% din venit, in perioada similara a anului trecut.

Venitul departamentului de Servicii HP (HPS) a scazut cu doua procente fata de anul precedent, fiind de 3,8 mld. USD. Venitul pentru servicii tehnologice a inregistrat o scadere de 2%, in timp ce veniturile corespunzatoare serviciilor administrate (Managed Services) si serviciilor de consultanta si integrare au scazut fiecare cu 1%. Profitul operational a fost de 293 milioane USD sau 7,4% din venit, mai mare cu 281 milioane USD (7,4% din venit) fata de aceeasi perioada a anului trecut. Software Departamentul de Software a anuntat un venit trimestrial de 304 milioane USD, reprezentand o crestere de 29% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile obtinute de HP OpenView si HP OpenCall au crescut cu 34%, respectiv 19%.

In acest trimestru, HP a finalizat achizitia companiei Peregrine Systems, completand portofoliul HP OpenView cu componente importante de gestiune a activelor si serviciilor. Divizia de software a raportat un profit operational de 9 milioane USD sau 3,0% din venit, comparativ cu pierderea de 38 milioane USD in perioada similara a anului trecut. HP estimeaza ca, in trimestrul al doilea al anului 2006, venitul sau va fi cuprins intre 22,4 mld. USD si 22,6 mld. USD. De asemenea, HP estimeaza ca venitul pentru intregul an 2006 va fi cuprins intre 90 mld. USD si 91 mld. USD.

Smart Financial

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 887 ori