Herman Van Rompuy: Va exista crestere economica peste tot in zona euro

Luni, 30 Decembrie 2013, ora 11:01
1307 citiri
Herman Van Rompuy: Va exista crestere economica peste tot in zona euro

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat duminica dupa-amiaza ca in 2014 se asteapta la o redresare a activitatii economice in Europa si a afirmat ca va exista crestere economica peste tot in zona euro, cu exceptia Sloveniei si a Ciprului, noteaza AFP.

Intr-un interviu acordat in limba flamanda postului de televiziune VTM, el a declarat: "In zona euro, cu exceptia Sloveniei si a Ciprului, ne indreptam spre o crestere economica pozitiva".

In opinia lui, chiar si tarile aflate in dificultate, cum sunt Spania si Grecia, dau semne de crestere.

Anul 2014 va fi al relansarii

Pentru Herman Van Rompuy, 2014 va fi anul relansarii, desi acest lucru nu va fi inca vizibil din cauza ca se vor mentine in continuare datele negative cu privire la somaj.

Crearea de noi locuri de munca va necesita mai mult timp, a adaugat presedintele Consiliului European, care in prezent scrie o carte al carei titlu va fi "Europa dupa furtuna".

Herman Van Rompuy a respins temerile ca alegerile pentru Parlamentul European, programate in luna mai, vor duce la o ascensiune spectaculoasa a partidelor populiste eurosceptice.

"Euroscepticismul este un fenomen pe care l-am observat intotdeauna", a spus el, referindu-se in cariera indelungata a fostului presedinte al Frontului National din Franta Jean-Marie Le Pen.

"Sunt convins ca o majoritate zdrobitoare a cetatenilor europeni este in favoarea Uniunii Europene", a mai afirmat Herman Van Rompuy.

#rompuy economie, #crestere economica, #economie europa , #Europa