Generali: Aproape jumatate din daunele din Europa Centrala si de Est au fost provocate de incendii

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 14:49
1276 citiri
Generali: Aproape jumatate din daunele din Europa Centrala si de Est au fost provocate de incendii

Cele mai multe daune inregistrate de grupul Generali in Europa Centrala si de Est (ECE) pe segmentul de asigurari generale au fost provocate de incendii, in 45% din cazuri, inundatii (16%) si accidente auto - RCA, tot cu 16% din cazuri, arata o analiza realizata de Generali PPF Holding, precizeaza NewsIn.

Analiza Generali PPF Holding a luat in calcul cele mai mari cinci daune inregistrate pe segmentul de asigurari generale de catre companiile sale din Europa Centrala si de Est, din anul 2000 si pana in prezent.

Cea mai mare dauna achitata de grupul Generali in Romania se ridica la 4,2 milioane euro, provocata de incendiu care a afectat stocurile de marfa, echipamentul si cladirea unei fabrici de materiale textile.

"Din punct de vedere valoric, inundatiile au generat daune semnificative, in valoare totala de 81,5 milioane euro, in timp ce incendiile au provocat daune de 50 de milioane euro. Pe asigurarile de tip property s-au inregistrat daune de inca 21 milioane euro. Inundatiile au generat insa si un alt record: cea mai mare dauna din portofoliu a ajuns la 48,5 milioane euro", se arata in comunicat.

Statisticile indica cifre alarmante pentru ultimii 15 ani in ceea ce priveste daunele cauzate de catastrofe naturale.

Spre exemplu, in Cehia, companiile de asigurari au platit peste 3,7 miliarde de euro in ultimii 15 ani, pentru a acoperi daunele provocate clientilor de dezastre naturale. Cele mai importante daune au fost produse de inundatii. In astfel de situatii, companiile de cai ferate sunt fortate sa suspende traficul, soselele sunt avariate, iar alimentarea cu apa si gaz este intrerupta.

"Mai mult, fermierii isi pierd recoltele si animalele, multi oameni isi pierd casele si uneori chiar si viata. Doar dezastrele naturale inregistrate in acest an au cauzat in Cehia daune deja estimate la 244 milioane de euro, iar Ceska pojistovna a platit cea mai mare parte dintre acestea, aproximativ 86 milioane de euro", se mai spune in comunicat.

In iunie, Generali Asigurari a anuntat ca incendiul produs la Dragonul Rosu ar putea fi cea mai mare dauna din istoria pietei romanesti de asigurari. Peste 1.000 de standuri au ars in incendiul izbucnit in mai la Complexul Comercial Dragonul Rosu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dauna, #dragonul, #generali, #incendii, #rosu , #Europa