Europa sfideaza criza! Vezi excentrica lista de cumparaturi a UE

Luni, 20 Iunie 2011, ora 13:44
1717 citiri
Europa sfideaza criza! Vezi excentrica lista de cumparaturi a UE

Uniunea Europeana este cunoscuta ca practicanta de cheltuieli decadente, dar in ultima perioada lista de cumparaturi a devenit chiar excentrica. Avioane private, hoteluri de lux, bijuterii Tiffany si chiar un centru de fitness pentru caini, au golit bugetul UE de sute de mii de euro.

De la avioane private la lasere, gigantul gaseste noi cai de a arunca banii pe fereastra.

Iar, din moment ce Comisia Europeana a cerut o crestere de 4,9% a bugetului, este clar ca aceste practici vor deveni si mai creative in perioada urmatoare.

Iata cum arata lista de cumparaturi a UE, prezentata de Business Insider.

Lasere

Uniunea Europeana a cheltuit 8.000 de euro pentru o "Rezerva de Lasere".

Alianta Platitorilor de Impozite este de parere ca "ramane un mister daca erau destinate unei discoteci in birou sau pentru a indica satelitii Galileo".

Fitness pentru caini

Uniunea Europeana a cheltuit 160.000 de lire sterline pentru a deschide in Ungaria un centru de fitness pentru...caini. Partea proasta este ca nu a fost deschis niciodata.

Comedie ieftina

In Serbia s-au cheltuit 23.977 euro pentru producerea unor scurte filme mute in scopul promovarii "comunicarii non-verbale".

Petreceri incendiare

Oficialii europeni au cheltuit 300.000 de euro pe petreceri. Din aceasta suma, 75.000 de euro a costat doar o noapte "de neuitat" in Amsterdam.

Cercetare teologica

Uniunea Europeana a cheltuit 2.000 de euro pe un proiect care are ca scop definirea lui Dumnezeu.

Proiectul EXREL este derulat de Universitatea Oxford, se va derula timp de trei ani si "urmareste intelegerea atat a variantei universale si culturale a traditiilor religioase, cat si a mecanismelor cognitive care sprijina credinta si comportamentul religios".

Vacante la ski

Membrii Parlamentului European au beneficiat de subventii pentru vacante in Alpi. Atat pentru ei, cat si pentru familiile lor, bineinteles.

Avioane private

Biroul lui Barroso a cheltuit 249.000 de euro pe avioane private in doar 9 luni. In aceasta perioada, Barosso a luat parte la conferinta Natiunilor Unite pe tema schimbarilor climaterice.

Apartamente in hoteluri de lux

Barroso si opt asistenti au cheltuit 28.000 de euro pentru o sedere de patru nopti intr-un hotel din New York. Un calcul simplu arata ca fiecare persoana a cheltuit 778 de euro pe noapte.

Transpunerea oraselor in jocuri video

UE a cheltuit 85.632 euro pentru a realiza versiunea virtuala a orasului suedez Malmo. Jocul video din care face parte nu a devenit popular.

Bijuterii de la Tiffany

Comisia a cheltuit 20.000 de dolari, intre 2008 si 2009, pe cadouri pentru invitati, cum ar fi bijuterii Tiffany si stilouri Fountain.

#europa criza, #zona euro, #ue criza, #bogati, #buget comisia europeana, #cum traiesc bogatii, #potilician corupt, #lux, #viata lux , #Europa