Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Disponibilizari se tin lant la Deutsche Bank

Disponibilizari se tin lant la Deutsche Bank
Deutsche Bank, cea de-a treia mare banca din Europa, va desfiinta inca aproape 3.300 de locuri de munca, intr-o noua incercare de sporire a profitabilitatii.Din cauza costurilor pe care le presupune aceasta restructurare, venitul net pentru cel de-al patrulea semestru al anului fiscal 2004 a scazut cu 38 la suta pana la 269 de milioane de euro, de la 436 de milioane cu un an inainte.
De la preluarea conducerii bancii, in mai 2002, Josef Ackermann, directorul executiv al Deutsche Bank, a desfiintat aproape o treime din posturile existente pentru a contracara cei trei ani de stagnare a veniturilor institutiei.

In urma desfiintarii celor 3.300 de locuri de munca si a celor aproape 2.000 de posturi, anuntate in decembrie, banca va economisi cel putin 1,1 miliarde de euro pe an.

Actiunile Deutsche Bank au crescut cu 1,15 euro (1,7 la suta) pana la 67,17 euro per titlu. Anul trecut, titlurile au pierdut 0,6 procente.

Luand in calcul si disponibilizarile anuntate in decembrie, numarul posturilor desfiintate ajunge la 6.400, compania creand, insa, alte 1.200 de locuri de munca in regiunile cu costuri mai mici ale fortei de munca.Sursa: BloomBerg

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 786 ori