Departamentul de Stat al SUA: NU calatoriti in Europa, noi atentate sunt iminente!

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 14:50
4802 citiri
Departamentul de Stat al SUA: NU calatoriti in Europa, noi atentate sunt iminente!
Foto: Wikimedia

Departamentul de Stat al SUA a lansat un avertisment sumbru atat pentru turistii americani, cat mai ales pentru cetatenii europeni.

Dupa atentatele din 22 martie de la Bruxelles, oficialii guvernamentali din Statele Unite ii sfatuiesc pe americani sa-si amane vizitele in Europa pana dupa 20 iunie, noi atacuri fiind asteptate, anunta postul CNBC.

Criza din Belgia este privita de guvernul american cu maxima seriozitate, destinatia fiind considerata ca una cu grad de risc 4, presupunand "atacuri serioase sau iminente", arata o alerta emisa de Biroul Afacerilor Consulare din Departamentul de Stat.

In acelasi timp, intreaga Europa este vazuta de oficialii de la Washington ca o zona periculoasa, turistii americani fiind sfatuiti sa-si amane vacantele in regiune pana dupa 20 iunie.

"Grupuri teroriste continua sa planifice noi atacuri in Europa, tintind manifestari sportive, destinatii turistice, restaurante si mijloace de transport", se arata intr-un comunicat care a urmat alertei emise pentru Belgia.

Americanii aflati in Europa sunt sfatuiti sa fie atenti atunci cand calatoresc cu mijloacele de transport in comun sau in locuri publice si li se recomanda sa evite manifestarile religioase cu larga prezenta a publicului, festivalurile si alte evenimente publice.

#atentate Bruxelles, #avertisment turisti SUA, #atentate Stat Islamic Europa , #Europa