Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Datoria UE a crescut pana la 82% din PIB

Datoria UE a crescut pana la 82% din PIB


Datoria guvernamentala totala a Uniunii Europene a crescut usor, in al treilea trimestru al anului trecut, pana la 82,2% din produsul intern brut.

Conform agentiei de statistica a UE, Eurostat, datoria este mai mica decat cea a Statelor Unite, insa reprezinta o povara de care se va scapa in urmatoarele decenii, conform Reuters. Datoria zonei euro, a scazut usor pana la 87,4 procente din PIB, comparativ cu 87,7%, cat era in al doilea trimestru al anului trecut.

Datoria celor 27 de state member UE a ajuns pana la 82,2% din PIB, in crestere fata de 81,7 procente, nivelul inregistrat in al doilea trimestru al anului 2011. Comparativ, proportia datoriei SUA in PIB a atins 100% in cursul anului trecut, si risca sa atinga 115% pana in 2016, daca isi pastreaza aceasta evolutie, conform cifrelor Fondului Monetar International.

Datoria Europei scazuse dupa introducerea monedei euro, in 1999, pe masura ce statele au realizat imprumuturi masive la rate a dobanzilor foarte scazute. Insa in contextul scaderii economiei, UE face cu greu progrese in scaderea datoriilor, in ciuda reducerii cheltuielilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 881 ori