Criza euro: despre moralitate si bancheri

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 12:17
1350 citiri
Criza euro: despre moralitate si bancheri

Trecerea unei licitatii de obligatiuni care nu a fost in totalitate teribila drept veste buna reprezinta un semnal cu privire la cat de mult s-au inrautatit lucrurile in zona euro.

Asa au stat lucrurile atunci cand guvernul spaniol a iesit pe pietele financiare pentru a strange bani prin imprumuturi cu scadenta la doi si la 10 ani si a gasit cumparatori pentru ambele tipuri. Titlurile din presa indicau sentimentul de usurare, exprimand reactiile de pe piata.

Si totusi, cu greu si-ar putea imagina cineva ca panica a fost abatuta pentru mai mult de un minut, scrie un jurnalist de la The Guardian.

Pentru inceput, dobanda pe care Spania trebuie sa o plateasca pentru imprumuturile pe 10 ani a sarit de la 5,403% la 5,743%. Potrivit agentiei de evaluare Moody's, costurile de imprumut care depasesc pragul de 5,7% "amplifica semnificativ sansele de a intra in incapacitate de plata" pentru guvernul lui Mariano Rajoy. Daca acest lucru este corect, atunci a cincea economie din Europa, dar si celelalte tari din zona euro se afla pe marginea dezastrului.

Citeste mai multe despre Criza euro: despre moralitate si bancheri pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza euro, #imprumuturi zona euro, #obligatiuni zona euro , #Europa