Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bruxelles are cea mai tanara populatie dintre capitalele UE

Bruxelles are cea mai tanara populatie dintre capitalele UE


In Uniunea Europeana, rata de dependenta de varsta tanara se situa la 35% in 2017, ceea ce inseamna ca in medie, exista o persoana tanara, de 19 ani sau mai putin, la trei persoane de varsta activa.

Aproximativ doua treimi din cele 19 orase cu cea mai scazuta rata (sub 25%) erau in Romania si Germania, arata datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Rata de dependenta de varsta tanara in orase era sub media UE (35%) in Germania, Cipru (date din 2011), Lituania, Luxemburg (date din 2011), Malta, Austria, Polonia (date din 2014), Romania, Slovenia (date din 2016) si Slovacia.

Rata dependentei de varstnici este mai redusa (33%), reprezentand procentul de persoane varstnice (de 65 de ani sau mai mult) comparativ cu persoanele de varsta activa.

La nivelul oraselor, Bruxelles este cea mai tanara capitala din UE (cu o rata de dependenta de varsta tanara de peste 40%), urmat de Paris si Dublin (39%). In contrast, Lisabona, cu o rata a dependentei de varstnici de peste 41%, este capitala cu cei mai in varsta cetateni, inaintea Romei (36%) si a capitalei Maltei, Valletta (34%).

In UE, cea mai ridicata rata de dependenta de varsta tanara se intalneste in orase din Franta si Marea Britanie.

Majoritatea oraselor din UE care aveau in 2017 o rata a dependentei de varstnici de 45% sau mai mult erau in Italia (12 orase) si Germania (opt orase).

In 2017, existau in UE 57 de orase cu o rata a dependentei de varstnici de sub 20%, cea mai redusa fiind in doua orase din apropiere de Madrid: Rivas-Vaciamadrid (10%) si Valdemoro (14%).

Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia Zilei mondiale a oraselor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2250 ori
Citeste mai multe desprecea mai tanara capitala