Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Belgienii sunt cei mai bogati oameni din Europa

Belgienii sunt cei mai bogati oameni din Europa

Familiile belgiene sunt cele mai bogate din Uniunea Europeana, arata ultimele rezultate ale Institului European de Statistica, Eurostat.

Conform Eurostat, depunerile bancare ale belgienilor ating cifra de 916 miliarde euro, reprezentand 210 procente din Produsul Intern Brut al Belgiei. O familie din clasa medie a acestei tari are economii de aproximativ 156.000 euro,informeazainvestor.bg.

Una dintre explicatiile, pentru care belgienii au asemenea sume depozitate in banci este legata de datoria publica a statului belgian. Multe familii se tem ca pentru a micsorata datoria tarii, guvernul ar putea mari impozitele si taxele. Astfel, familiile belgiene incearca sa economiseasca pana la acel moment.

La inceputul crizei in 2007, economiile belgienilor se ridicau la 882 miliarde euro. In anul 2008, in momentul de varf al crizei, economiile au scazut pana la 795 miliarde euro. La inceputul anului 2009, belgienii au reusit sa mareasca sumele economisite la banci.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1442 ori
Citeste mai multe desprebelgieni bogati europa banci