BEI si-a marit volumul imprumuturilor acordate in 2009 cu 37%

Joi, 25 Februarie 2010, ora 14:34
1120 citiri
BEI si-a marit volumul imprumuturilor acordate in 2009 cu 37%

Banca Europeana de Investitii si-a sporit anul trecut volumul total de imprumuturi cu 37%, la 79 miliarde euro, in scopul sprijinirii economiei europene in contextul crizei globale, potrivit unui comunicat transmis joi de banca,, citat de NewsIn.

In 2008, volumul imprumuturilor se cifrase la 58 miliarde euro.

Anul trecut, BEI a intarit sprijinul acordat IMM-urilor, regiunilor economice mai sarace din Europa si sectorului energetic, cu scopul de a combate schimbarile climatice.

"BEI s-a dovedit a fi un pilon solid de stabilitate financiare anul trecut, intr-un context economic dificil. (...)

Am demonstrat ca avem o contributie semnificativa la economia europeana", a declarat presedintele BEI, Philippe Maystadt.

In 2009, BEI a oferit bancilor intermediare linii de creditare de 13 miliarde euro, in scopul sprijinirii imprumuturilor pentru IMM, in crestere cu 55% fata de 2008.

Activitatile de creditare pentru zonele de convergenta au urcat cu 36% fata de 2008, la 29 miliarde euro, reprezentand 37% din volumul total de creditare al BEI.

Din acestea, noile state membre au primit 13 miliarde euro.

Pentru combaterea schimbarilor climatice, BEI a acordat imprumuturi de 17 miliarde euro pentru proiecte ce vizau reducerea emisiilor de CO2, inclusiv prin energii regenerabile, eficienta energetica, cercetare si dezvoltare pentru un transport mai curat si investitii in transportul urban.

BEI a atras anul trecut de pe pietele financiare peste 79 miliarde euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bei, # imprumuturi, # volum , #Europa