Bancile europene au primit 420 de miliarde de euro de la UE

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 20:38
1206 citiri
Bancile europene au primit 420 de miliarde de euro de la UE

Bancile europene au primit, deja, 420 de miliarde de euro pentru recapitalizare si se afla intr-o stare mult mai buna decat in urma cu trei ani, potrivit Comisiei Europene.

"Recapitalizarea bancilor europene este un proces continuu, este un lucru care se intampla deja", a declarat Olivier Bailly, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, citat de Reuters, conform Ziare.com.

In aceasta vara, opt banci nu au reusit sa treaca testul de stres efectuat asupra bancilor din Uniunea Europeana, in timp ce alte 16 au fost considerate drept "fragile".

Investitorii sunt ingrijorati de faptul ca bancile s-ar putea sa nu poata suporta pierderile provocate de o posibila intrare in incapacitate de plata a Greciei sau de extinderea efectului de contagiune a crizei datoriilor suverane.

Potrivit lui Bailly, fiecare bancare are posibilitatea sa prezinte un plan, daca are nevoie sa-si majoreze capitalul, urmand ca statele membre sa analizeze acest plan si sa decida daca vor acorda ajutor financiar pentru recapitalizare.

Totusi, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene a precizat ca nu exista un program de recapitalizare a bancilor europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #criza europa, #economie europa, #banca, #sistem bancar, #recapitalizare banca, #comisia europeana , #Europa