Alte probleme pentru Grecia: 2 ministri se opun organizarii referendumului

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 10:56
823 citiri
Alte probleme pentru Grecia: 2 ministri se opun organizarii referendumului

Atat ministrul de Finante cat si ministrul Dezvoltarii se opun organizarii referendumuluil privind apartenenta Greciei la zona euro.

Ministrul grec de Finante, Evangelos Venizelos, s-a declarat joi impotriva unui referendum privind euro, apreciind ca apartenenta Greciei la euro este "o realizare istorica a poporului grec, care nu poate fi pusa in discutie".

In comunicatul sau, ministrul grec de Finante a subliniat importanta de a putea dispune de aceste fonduri "fara intarziere".

Ministrul grec al dezvoltarii, Michalis Chryssohoidis, a facut apel joi la ratificarea rapida de catre parlamentul de la Atena a planului european de salvare a tarii.

"Locul poporului grec in euro este o realizare istorica a poporului grec, care nu poate fi pusa in discutie. Acest lucru nu poate depinde de un referendum", a declarat Venizelos, intr-un comunicat difuzat joi dimineata, dupa intalnirea premierului grec, Georges Papandreou, la Cannes, cu liderii europeni si al FMI, reuniti pentru summitul G20.

'Se impune de urgenta ratificarea de catre parlament a acordului european pentru scoaterea Greciei din impas' - a declarat Michalis Chryssohoidis.

Intr-un comunicat, ministrul Dezvoltarii a facut apel la unitate si a subliniat ca ratificarea acordului european de catre parlament reprezinta o prioritate.'Nu poate avea loc o revenire la drahma si la trecut. Toti trebuie sa ne asumam responsabilitatile' - a afirmat Chryssohoidis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia referendum ministri vot , #Europa