Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"Daca nu traiesc in tara mea, macar sa locuiesc in..." - Topul tarilor-paradis pentru expati

"Daca nu traiesc in tara mea, macar sa locuiesc in..." - Topul tarilor-paradis pentru expati


Exista cateva tari care reusesc sa faca viata de expat usoara, iar un clasament al lor a fost realizat de Wall Street Journal, in functie de mai multe caracteristici, cum ar fi calitatea vietii, serviciile de sanatate, nivelul de educatie, siguranta si securitate, un indice munca-viata cat mai echilibrat si castiguri cat mai mari.

Conform unui sondaj realizat de HSBC, in care au fost intervievati circa 9.000 de expati, o anumitat tara are cea mai buna combinatie intre aceste criterii. Iar onoare revine Elvetiei, scrie Wall Street Journal.

Principalele avantaje ale Elvetiei scoase in evidenta de expati sunt veniturile ridicate pe familie, venituri mai mari decat necesarul, si o economie puternica. In acelasi timp, viata sociala de aici nu este printre cele mai placute, si nici usurinta cu care strainii isi pot face prieteni nu este prea apreciata de respondenti, reiese din sondajul bancii elvetiene.

Daca se elimina "experienta" si "cresterea copiilor" din aceasta ecuatie, tara cea mai satisfacatoare din punct de vedere financiar pentru un expat este China (clasata pe locul al treilea la general). Turismul, cultura, stilul de viata si de adaptare pot fi frustrante in China, dar este o tara atractiva din punct de vedere economic.

Alte tari considerate atragatoare de expati sunt Singapore, Bahrain, Noua Zealand si Tailanda. Oman, Qatar, Hong Kong si Germania sunt puternice din punct de vedere economic, iar Noua Zealand, Africa de Sud, Germania, Japonia, Singapore, India si Belgia stau bine la conditiile de intretinere a familiei.

Egiptul are o cotatie scazuta la aproape toate criteriile, cu exceptia costurilor de scolarizare. Si putin deaspura Egiptului, in clasamentul general din studiul HSBC este Marea Britanie, clasata astfel ca urmare a unui indice munca-viata slab, a unui cost ridicat de viata, a unui sistem de ingrijire a copiilor slab si a chiriilor scumpe. Nici SUA nu este departe de Marea Britanie, fiind clasata de expati cateva locuri mai sus.

Clasamentul in functie de cele trei categorii de indici - economie, experienta si cresterea copiilor

1. Elvetia
2. Singapore
3. China
4. Germania
5. Bahrain
6. Noua Zealanda
7. Tailanda
8. Taiwan
9. India
10. Hong Kong
11. Canada
12. Australia
13. Qatar
14. Oman
15. Emiratele Arabe Unite
16. Vietnam
17. Rusia
18. Japonia
19. Malaisia
20. Belgia
21. Mexic
22. Africa de Sud
23. Franta
24. Spania
25. Irlanda
26. Turcia
27. Olanda
28. Arabia Saudita
29. Kuwait
30. SUA
31. Itala
32. Brazilia
33. Marea Britanie
34. Egipt

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2219 ori
Citeste mai multe despreexpat tara studiu expati elvetia expati