"Daca nu traiesc in tara mea, macar sa locuiesc in..." - Topul tarilor-paradis pentru expati

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 08:30
2678 citiri
"Daca nu traiesc in tara mea, macar sa locuiesc in..." - Topul tarilor-paradis pentru expati
Sursa foto: Wall Street Journal

Exista cateva tari care reusesc sa faca viata de expat usoara, iar un clasament al lor a fost realizat de Wall Street Journal, in functie de mai multe caracteristici, cum ar fi calitatea vietii, serviciile de sanatate, nivelul de educatie, siguranta si securitate, un indice munca-viata cat mai echilibrat si castiguri cat mai mari.

Conform unui sondaj realizat de HSBC, in care au fost intervievati circa 9.000 de expati, o anumitat tara are cea mai buna combinatie intre aceste criterii. Iar onoare revine Elvetiei, scrie Wall Street Journal.

Principalele avantaje ale Elvetiei scoase in evidenta de expati sunt veniturile ridicate pe familie, venituri mai mari decat necesarul, si o economie puternica. In acelasi timp, viata sociala de aici nu este printre cele mai placute, si nici usurinta cu care strainii isi pot face prieteni nu este prea apreciata de respondenti, reiese din sondajul bancii elvetiene.

Daca se elimina "experienta" si "cresterea copiilor" din aceasta ecuatie, tara cea mai satisfacatoare din punct de vedere financiar pentru un expat este China (clasata pe locul al treilea la general). Turismul, cultura, stilul de viata si de adaptare pot fi frustrante in China, dar este o tara atractiva din punct de vedere economic.

Alte tari considerate atragatoare de expati sunt Singapore, Bahrain, Noua Zealand si Tailanda. Oman, Qatar, Hong Kong si Germania sunt puternice din punct de vedere economic, iar Noua Zealand, Africa de Sud, Germania, Japonia, Singapore, India si Belgia stau bine la conditiile de intretinere a familiei.

Egiptul are o cotatie scazuta la aproape toate criteriile, cu exceptia costurilor de scolarizare. Si putin deaspura Egiptului, in clasamentul general din studiul HSBC este Marea Britanie, clasata astfel ca urmare a unui indice munca-viata slab, a unui cost ridicat de viata, a unui sistem de ingrijire a copiilor slab si a chiriilor scumpe. Nici SUA nu este departe de Marea Britanie, fiind clasata de expati cateva locuri mai sus.

Clasamentul in functie de cele trei categorii de indici - economie, experienta si cresterea copiilor

1. Elvetia

2. Singapore

3. China

4. Germania

5. Bahrain

6. Noua Zealanda

7. Tailanda

8. Taiwan

9. India

10. Hong Kong

11. Canada

12. Australia

13. Qatar

14. Oman

15. Emiratele Arabe Unite

16. Vietnam

17. Rusia

18. Japonia

19. Malaisia

20. Belgia

21. Mexic

22. Africa de Sud

23. Franta

24. Spania

25. Irlanda

26. Turcia

27. Olanda

28. Arabia Saudita

29. Kuwait

30. SUA

31. Itala

32. Brazilia

33. Marea Britanie

34. Egipt

#expat tara, #studiu expati, #elvetia expati , #Elvetia

Curs valutar

1 EUR = 4.9690 RON

-0.0014

1 USD = 4.5785 RON

-0.0065
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  4. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  5. O companie recent venită în România oferă salarii de invidiat. Care sunt condițiile cerute
  6. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  7. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  8. Dorința UE de a se separa de China aduce Bruxelles-ul în discuții cu un partener al Beijingului. Culisele unei înțelegeri cruciale pentru viitorul industriei verzi
  9. Nouă ieftinire a carburanților după trei zile consecutive. Cât a ajuns să coste litrul de motorină
  10. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"