Presedintele celui mai mare asigurator din Elvetia a demisionat dupa sinuciderea directorului financiar

Vineri, 30 August 2013, ora 09:49
1507 citiri
Presedintele celui mai mare asigurator din Elvetia a demisionat dupa sinuciderea directorului financiar
Sursa foto: Bloomberg.com

Presedintele Zurich Insurance Group, Josef Ackermann, si-a dat demisia dupa sinuciderea directorului financiar Pierre Wauthier, afirmand ca are motive sa creada ca familia acestuia se asteapta sa isi asume o parte din responsabilitate.

"Moartea neasteptata a lui Pierre Wauthier m-a socat profund. Am motive sa cred ca familia considera ca ar trebui sa imi asum partea mea de responsabilitate, oricat de nefondate ar fi acuzatiile", a aratat Ackermann intr-un comunicat, relateaza Bloomberg.

Wauthier, in varsta de 53 de ani, casatorit si tatal a doi copii, a fost gasit luni mort in locuinta sa.

Potrivit politiei din Zug, Elvetia, autopsia a indicat ca acesta s-ar fi sinucis.

Wauthier a fost numit director financiar la Zurich Insurance, cel mai mare asigurator din Elvetia, in septembrie 2011, el detinand anterior alte functii de conducere in grup.

Ackermann, nascut in Elvetia, a condus pana anul trecut Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, timp de zece ani.

El va fi inlocuit, interimar, de vicepresedintele Tom de Swaan, membru in board-ul Zurich Insurance din 2006. De Swaan a fost director financiar al ABN Amro Bank din 1996 si pana in mai 2006.

Actiunile Zurich Insurance au scazut in urma informatiilor cu pana la 3,8%.

"Pentru a evita orice prejudiciu asupra reputatiei Zurich Insurance, am decis sa demisionez imediat din toate functiile detinute in board-ul companiei", a spus Ackerman in comunicat.

Dupa venirea in conducerea Deutsche Bank in 1996, ca director de risc al creditelor, Ackermann a contribuit la transformarea bancii dintr-una concentrata pe Germania intr-o institutie financiara cu operatiuni globale. El a devenit co-director pentru investment banking in 1998, iar dupa cateva luni a preluat intreaga conducere a diviziei, fiind promovat ca CEO in 2002.

Wauthier este al doilea director de rang inalt al unei companii elvetiene care si-a luat viata in ultimele cinci saptamani. Carsten Schloter, in varsta de 49 de ani, director general al Swisscom, cea mai mare companie de telefonie din Elvetia, a fost gasit mort in locuinta sa, pe 23 iulie.

Pierre Wauthier avea un masterat in finante internationale la Scoala de Inalte Studii Comerciale si un masterat in drept privat la Universitatea Sorbona din Paris. El a lucrat doi ani in Ministerul francez de Externe, iar din 1985 la JP Morgan Chase, inainte de a se angaja in 1996 la Zurich Insurance.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demisie sef Zurich Insurance, #sinucidere director financiar Zurich, #Josef Ackermann asigurari Elvetia, #moarte Pierre Wauthier , #Elvetia