Frauda de la UBS: unde dai si unde crapa

Duminica, 25 Septembrie 2011, ora 15:12
1504 citiri
Frauda de la UBS: unde dai si unde crapa

In ziua de 15 septembrie, un soc a tulburat linistea bancii UBS din Elvetia: s-au descoperit tranzactii neautorizate, care au dus la fraude, evaluate in final la 2,3 miliarde USD. Faptele au fost prezentate in presa, iar, de atunci si pana acuma, evenimentele s-au tinut lant.

Vinovatul banuit a fost prins imediat

Banca a dat alarma, iar politia a retinut imediat la Londra un oarecare Kweku Adoboli, asupra caruia planeaza toate suspiciunile.

Ancheta a si inceput. Politia elvetiana colaboreaza cu cea londoneza, iar banca si-a demarat propria ei cercetare, in cadrul intern. Rezultatele acesteia vor fi si ele prezentate politiei.

Organele de urmarire au demarat inca de pe acuma formalitatile pentru prelungirea dispozitiei de retinele provizorie a celui banuit, toate indiciile confirmand atat vinovatia sa, cat si riscul de a compromite unele probe daca ar fi in libertate.

Directorul general al bancii si-a dat demisia

Sambata, directorul general al bancii, Oswald Grubel, si-a prezentat demisia. Consiliul de administratie a dat un comunicat sec:

"A fost acceptata decizia directorului general al grupului, Oswald Grubel, de a se retrage din functiile sale. Consiliul general l-a desemnat pe Sergio Ermotti sa-si asume aceasta calitate, prin interimat. Cele hotarate intra in vigoare imediat".

Citeste mai multe pe Ziare.com

Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
În prezent, fraudele cu semnătura digitală pot reprezenta o amenințare reală. Descoperă mai jos măsuri de securitate eficiente și acțiuni concrete pe care le poți implementa în cazul...
#frauda, #ubs , #Elvetia