Francul elvetian a scazut sub pragul aparat odata de Banca Nationala a Elvetiei

Vineri, 20 Aprilie 2018, ora 11:03
3421 citiri
Francul elvetian a scazut sub pragul aparat odata de Banca Nationala a Elvetiei
Foto: CC0 Creative Commons

Francul elvetian s-a depreciat la sfarsitul acestei saptamani, depasind joi pragul de 1,20 franci pentru un euro, pentru prima data dupa luna ianuarie 2015 cand Banca Nationala a Elvetiei (SNB) a eliminat acest prag de referinta.

Moneda elvetiana, care s-a depreciat constant in raport cu moneda euro in ultimii trei ani, a coborat joi pana la 1,20025 franci pentru un euro. Acesta este cel mai scazut nivel inregistrat de franc dupa luna ianuarie 2015 cand Banca Nationala a Elvetiei a socat pietele cu decizia sa de a renunta sa mai apere pragul de 1,2 franci pentru un euro, transmite Reuters.

Deprecierea francului este o veste buna pentru factorii de decizie de la Banca Nationala a Elvetiei, care in ultimul deceniu s-au luptat sa tina sub control un curs de schimb supraevaluat.

Investitorii mizeaza pe faptul ca Banca Nationala a Elvetiei va mentine nemodificata politica sa monetara ultra-relaxata, chiar daca Banca Centrala Europeana se pregateste sa inaspreasca politica sa monetara.

La inceputul lunii aprilie, presedintele SNB, Thomas Jordan declara ca pietele financiare sunt in continuare fragile, iar Banca Nationala a Elvetiei nu vrea sa provoace o apreciere a francului prin modificarea politicii monetare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#franc elvetian depreciat, #derpreciere franc elvetian , #Elvetia