Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ceausescu a avut bani in strainatate?

Ceausescu a avut bani in strainatate?

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR a declarat ca nu au fost descperite urme care sa dovedeasca faptul ca familia Ceausescu ar fi avut bani in strainatate, in ciuda unei anchete facute in anii '90.

"In afara de vizite oficiale in Elvetia, a fost o comisie facuta atunci de Isarescu care au analizat posibilitatea.

Comisie la inceputul anilor 90, adica 91. S-a analizat posibilitatea sa existe conturi. Posibilitatea de a imagina ce ar putea sa fie in conturi. Cum ar putea fi inregistrate, cu parole, cu alte documente. Toate concluziile au dus ca nu se poate gasi o pista.

S-au trimis juristi acolo. SUA abia se descurca cu elvetienii, dupa eforturi, sa le dea ceva conturi despre depunerile lor de acolo. Si nici asa nu dau nume, ci sume.

Ceausescu nu a avut pe numele lui nici un act de proprietate. Dar avea cate o vila in judet si era doar pentru el. Se ducea unde voia, cu ce voia. Cred ca nu avea ani in sir nici un ban in buzunar. Totul era asigurat. Ce sa fi facut cu banii", a declarat Adrian Vasilescu, la Realitatea Tv.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1681 ori