Cadourile de Craciun din 2010 vor fi mai putine si mai ieftine

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 12:34
2303 citiri
Cadourile de Craciun din 2010 vor fi mai putine si mai ieftine

Europenii vor trebui sa isi reduca in acest an cu 2,5%, in medie, pana lasuma de 590 de euro, cheltuielile pentru cadourile de Craciun si bugetele pentru iesirile in oras si pentru mesele festive din sezonul sarbatorilor de iarna, potrivit unui studiu despre intentiile cumparatorilor europeni, realizat la sfarsitul lunii septembrie, de compania Deloitte in 19 tari europene, pe un esantion de 20.655 de consumatori si preluat de Mediafax.

Astfel, francezii afiseaza cel mai acut pesimism, in absenta unei relansari economice la care sperau in 2010: 62% dintre ei cred ca Franta se afla inca in recesiune si, pentru prima oara, si-au pierdut increderea in siguranta locului de munca.

"Am putea fi tentati, in fata magiei de Craciun, sa uitam faptul ca realitatea cotidiana nu se ridica intotdeauna la cota sperata", a declarat Antoine de Riedmatten, un specialist al Deloitte.

 "Insa, nu va fi asa, caci francezii sunt rezonabili in privinta unui buget de criza, cifrat la 605 euro", in scadere cu 4% fata de 2009.

Persoanele cel mai afectate de austeritate vor strange cel mai mult centura, cum se va intampla in cazul grecilor (-21%), ale caror cheltuieli de Craciun vor scadea pana la 410 de euro, si al irlandezilor (-10,6%), care vor cheltui, totusi, 1.020 de euro pentru cadourile de Craciun si distractia de Revelion.

Luxemburghezii vor cheltui cel mai mult pentru Craciunul din 2010 - 1.200 de euro, reprezentand o crestere cu 2,4% fata de anul trecut.

Cheltuielile vor creste in Elvetia cu 1,2% si in Germania cu 0,4% fata de 2009.

In total, europenii doresc in proportie de 94% sa cheltuiasca de o maniera "utila" in acest an: 81% dintre ei prevad sa cumpere cadouri pentru mai putine persoane, 77% dintre ei vor cauta cadouri mai putin scumpe si 84% dintre ei vor cauta sa beneficieze de pe urma reducerilor promotionale.

Cadourile oferite cu cea mai mare frecventa vor fi in 2010 produsele cosmetice si ciocolata - "aceste lucruri nu ii fac pe destinatari sa viseze, insa procedand astfel, limitati riscul de a face o alegere neinspirata", considera Antoine de Riedmatten.

 Pentru copii, 49% dintre parinti vor sa le ofere cadouri educative, cu scopul de "a-i pregati pe copii pentru a infrunta un viitor mai dificil".

#cadouri, #craciun, #deloitte , #Elvetia

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

0.0017

1 USD = 4.5670 RON

0.0202
  1. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  2. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  3. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  4. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO
  5. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos
  6. Situația datoriei publice a României pe termen scurt ne împinge spre catastrofă. Rezervele valutare ale BNR nu fac față împrumuturilor
  7. Putin a infiltrat un cal troian într-un stat NATO: 60 de ani va depinde de Rusia
  8. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  9. Ce facturi imense ne așteaptă la energie din 2025. Semnalul de alarmă tras de furnizori, dacă nu se iau măsuri până la ridicarea plafoanelor
  10. Vești proaste: Cresc taxele! La cât va ajunge impozitul pe venit dacă se păstrează cota unică în 2025