Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bancile elvetiene au incalcat legea, furnizand informatii secrete CIA-ului

Bancile elvetiene au incalcat legea, furnizand informatii secrete CIA-ului

Bancile elvetiene au incalcat legea, furnizand informatii secrete CIA-ului (Central Intelligence Agency), a declarat presedintele Oficiului de Protectie a Informatiilor din Elvetia, Hanspeter Thuer, citat de AP.Bancile elvetiene, cunoscute pentru pastrarea secreta a datelor clientilor, ar fi trebuit sa informeze clientii care au facut transferuri monetare internationale prin SWIFT de transferarea datelor si spre CIA.

Doar posibilitatea ca informatii secrete ar putea fi transmise spre o a treia parte este suficienta pentru a ingrijora clientii bancilor.

Compania SWIFT, care administreaza un sistem de mesagerie securizat pentru banci, a recunoscut inca din iunie ca a transmis 'un numar limitat' de date autoritatilor americane angajate in lupta antiterorista.

'In contextul atentatelor de la 11 septembrie, Swift a raspuns solicitarilor Departamentului de Stat privind un numar limitat de date eliberate de Biroul de control al bunurilor financiare', anunta Swift, intr-un comunicat de presa.

Compania, cu sediul la Bruxelles, a indicat totodata ca a 'negociat cu Trezoreria americana volumul si amploarea cererilor', ceea ce i-a permis sa primeasca 'garantii semnificative privind scopul, confidentialitatea, amploarea si controlul unui numar limitat de date furnizate in baza acestor cereri', se arata in comunicat.

Secretarul Trezoreriei, John Snow, a confirmat ca a 'spionat' o serie de tranzactii financiare internationale in cadrul luptei impotriva terorismului.

Condus de CIA, dar sub supravegherea departamentului Trezoreriei, acest program secret de supraveghere, lansat dupa 11 septembrie 2001, este totusi limitat, potrivit lui Snow, si nu vizeaza decat tranzactiile persoanelor suspectate ca au legaturi cu reteaua terorista al-Qaida.

Prin SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), opereaza servicii de mesagerie electronica securizata aproximativ 7.800 institutii financiare cu transferuri monetare in valoare de sase mii de miliarde dolari (4,8 mii de miliarde euro).

Rompres

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 14 Octombrie 2006

1.Radu Ionescu: Din nou despre oameni, succese si insuccese

Am tras aseara pentru Podio discutia cu Adrian Amariei - unul dintre oamenii care m-au influentat in perioada pre-antreprenoriat. Pe Adrian l-am cunoscut acum vreo 5 ani, cand tocmai se intorsese in Romania dupa ce facuse exitul definitiv dintr-un business construit in US si continuat in Franta. Tin minte (si el tine minte) ca l-am descusut punct cu punct in incercarea mea de a invata cat mai multe de la oameni de succes.

2.Catalin Tolontan: Rascrucea

A¢aranii romani cred ca diavolul se gaseste la intretaierea drumurilor. Si ca el te ispiteste sa alegi rau. Sau sa incremenesti, incapabil sa iei o hotarire. Prost poate alege acum si Banel Nicolita. Ajuns dintr-un baiat amarit un sportiv admirat, braileanul trece printr-o eclipsa de forma si de moral.

3.BlogInvest: Cea mai scazuta lichiditate a lunii octombrie

Piata a inregistrat in sedinta de astazi cel mai scazut nivel al valorii tranzactiilor de la inceputul lunii octombrie, un rulaj de 37,45 milioane RON, iar indicii au inchis toti la variatii pozitive. BET-FI a avut cea mai mare apreciere, de 0,81%, dar se mentine inca sub palierul de 53.000 de puncte.

4.BlogInvest: Zona de sud a Capitalei este noua tinta a lanturilor hoteliere internationale

Lantul hotelier Wyndham Hotels, parte a gigantului international american Cendant, vizeaza sa intre pe piata Capitalei cu brandul Days Inn, cotat la nivel de trei stele. Noul hotel va fi situat in zona de sud a Bucurestiului si va necesita o investitie de pana la 10 milioane de euro, exclusiv pretul de achizitie al terenurilor.

5.Robert Gherghe: AutoItalia, pe ungureste sau nu, este peste tot!

Saptamana aceasta mi-am petrecut timpul in preajma echipei AutoItalia. Cele doua evenimente ale importatorului au facut posibila cunoasterea realitatilor din spatele acestei companii. Ce va pot spune?! Este o echipa construita pentru ambitiile inalte ale lui "capo" asa cum ii spun angajatii boss-ului de la AutoItalia, Herbert Stein.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1127 ori