Bancile elvetiene ar putea solicita garantii de la clientii straini ca si-au platit impozitele

Duminica, 15 Noiembrie 2009, ora 18:35
970 citiri
Bancile elvetiene ar putea solicita garantii de la clientii straini ca si-au platit impozitele

Bancile elvetiene au in vedere sa solicite clientilor straini sa se conformeze obligatiilor lor fiscale in strainatate, a declarat presedintele Asociatiei Bancilor Elvetiene, Patrick Odier, publicatiei NZZ am Sonntag, relateaza AFP.

"Noi, bancile, trebuie sa realizam un model economic in care onestitatea fiscala sa fie un obiectiv, cand este vorba de acceptare de bani", a afirmat Odier.

"Putem, de exemplu, sa cerem o declaratie pe propria raspundere in care clientul confirma ca sumele sale au fost impozitate corespunzator", a explicat el.

Aceasta masura ar putea fi aplicata doar pentru tarile cu care Elvetia a incheiat un acord bilateral, potrivit sefului asociatiei.

Bancile elvetiene sunt in prezent sub o presiune internationala pentru a-si reforma normele privind secretul bancar, care ar favoriza evaziunea fiscala.

Presiunea s-a intensificat odata cu procedura ce a vizat in Statele Unite banca elvetiana UBS, care in cele din urma a fost nevoita sa divulge numele a circa 4.450 de titulari de conturi care au fraudat fiscul american. 

#banci, #elvetiene, #impozite, #garantii , #Elvetia