Austria, Liechtenstein si Elvetia au discutat despre schimburile de secrete bancare

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 09:56
1116 citiri
Austria, Liechtenstein si Elvetia au discutat despre schimburile de secrete bancare

Presedintele austriac, Heinz Fischer, i-a primit, miercuri, la Eisenstadt (la sud de Viena), pe omologul sau elvetian, Hans-Rudolf Merz, si pe printul mostenitor Alois de Liechtenstein pentru discutii legate in principal de secretul bancar, practicat in toate cele trei tari, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

"Cele trei tari au o cultura a secretului bancar si a protectiei mediului privat", a spus printul Alois, referitor la discutiile purtate in cursul zilei cu interlocutorii sai despre schimbul de informatii fiscale.

Austria si Elvetia au fost retrase de pe lista gri a paradisurilor fiscale de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) dupa ce au semnat acorduri de schimburi de informatii fiscale, in timp ce Liechtenstein este considerata in continuare paradis fiscal, potrivit ultimului raport al OCDE, publicat pe 20 octombrie.

Printul mostenitor al Liechtensteinului a precizat ca 10 din cele 12 acorduri cerute de OCDE au fost semnate, celelate doua urmand sa fie semnate in perioada urmatoare.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#secret bancar, # schimburi, # paradis fiscal , #Elvetia